Νέο μήνυμα Πούτιν: Η Ουκρανία μπορεί να χάσει την εθνική κυριαρχία της

Νέο μήνυμα Πούτιν: Η Ουκρανία μπορεί να χάσει την εθνική κυριαρχία της  Μήνυμα κατά της Ουκρανίας απέστειλε ο Βλαντίμιρ Πούτιν λέγοντας πως η Ουκρανία ίσως σύντομα χάσει την εθνική κυριαρχία της, συμπληρώνοντας, σύμφωνα με τους New York Times, ότι αν συμβεί αυτό τότε θα πρέπει οι ίδιοι να κατηγορηθούν γι’ αυτό.

Την ίδια ώρα σε νέο τηλεοπτικό μήνυμά του για τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Βλαντίμιρ Πούτιν σημείωσε πως όλα οδεύουν βάσει σχεδίου στην Ουκρανία και τόνισε ότι ο ρωσικός στρατός θα εκπληρώσει τους στόχους του στο πλαίσιο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Συμπλήρωσε πως η Μόσχα θα θεωρήσει αντίπαλη οποιαδήποτε χώρα επιχειρήσει να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, έναν ισχυρισμό του Κιέβου που το ΝΑΤΟ έχει απορρίψει.

«Θα θεωρήσουμε οποιαδήποτε εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση, ως συμμετοχή στην ένοπλη σύγκρουση οποιασδήποτε χώρας το έδαφος της οποίας, θα δημιουργούσε απειλή για τους στρατιώτες μας», είπε για μια πιθανή «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το έδαφος της Ουκρανίας». Συνέχισε λέγοντας ότι η ρωσική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με εταιρείες μίσθωσης αεροσκαφών για την επίλυση πιθανών ζητημάτων που συνδέονται με τις κυρώσεις της Δύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μιλώντας σε μια εκδήλωση για τις γυναίκες αεροσυνοδούς δικαιολόγησε την εισβολή στην Ουκρανία λέγοντας πως η Μόσχα έπρεπε να υπερασπιστεί τους ρωσόφωνους στην ανατολική Ουκρανία, καθώς επίσης και τα συμφέροντά της.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: