Αλληλοκατηγορίες Ουκρανίας – Ρωσίας για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός στη Μαριούπολη, που είχε σαν αποτέλεσμα να διακοπεί η επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων.

Αλληλοκατηγορίες Ουκρανίας - Ρωσίας για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός στη Μαριούπολη, που είχε σαν αποτέλεσμα να διακοπεί η επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων.  Η Μόσχα κατηγορεί Ουκρανούς «εθνικιστές» ότι μπλοκάρουν ανθρωπιστικούς διαδρόμους

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κανείς δεν χρησιμοποίησε δύο ανθρωπιστικούς διαδρόμους που δημιουργήθηκαν κοντά στις πόλεις Μαριούπολη και Βολνοβάκα της Ουκρανίας και κατηγόρησε τους Ουκρανούς «εθνικιστές» ότι εμπόδισαν αμάχους να φύγουν, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σε δηλώσεις που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων, το υπουργείο είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δέχθηκαν πυρά μετά τη δημιουργία των ανθρωπιστικών διαδρόμων, κατά τη διάρκεια μιας μερικής κατάπαυσης του πυρός.

Η δημοτική αρχή της Μαριούπολης δήλωσε νωρίτερα ότι η Ρωσία δεν τηρεί πλήρως την κατάπαυση του πυρός και ουκρανικές αρχές είπαν ότι εξετάζουν αναφορές ότι τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν την κατάπαυση του πυρός για να προελάσουν προς τη Μαριούπολη.

 

SkyNews: Η Ρωσία άρχισε να «βομβαρδίζει κατά μήκος του διαδρόμου» καθώς ξεκίνησε η εκκένωση της Μαριούπολης

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης μοιράστηκε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση στην πόλη, λέγοντας ότι η προγραμματισμένη κατάπαυση του πυρός κατέρρευσε.

Οι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι καθώς όσοι στη Μαριούπολη ετοιμάζονταν να φύγουν στις 11 το πρωί, η Ρωσία άρχισε να βομβαρδίζει κατά μήκος του καθορισμένου ανθρωπιστικού διαδρόμου.

Αυτό θα έπρεπε να είχε επιτρέψει στους Ουκρανούς να κατευθυνθούν ανατολικά, προς τη Ζαπορίζια.

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης δήλωσε ότι περιμένει την ανακοίνωση μιας προσωρινής κατάπαυσης του πυρός για να εξασφαλίσει την ασφαλή εκκένωση των κατοίκων της Μαριούπολης.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: