Αιφνίδια κρίση Ελλάδας με Λίβανο: «Ελληνικό πλοίο παραβίασε τα χωρικά μας ύδατα και την κυριαρχία μας» λέει η Βηρυτός

Αιφνίδια κρίση Ελλάδας με Λίβανο: «Ελληνικό πλοίο παραβίασε τα χωρικά μας ύδατα και την κυριαρχία μας» λέει η Βηρυτός  Αιφνιδιαστική κρίση μεταξύ Ελλάδας και Λιβάνου ξέσπασε με αφορμή τα όρια των ΑΟΖ, κάτι που η Τουρκία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί. Δυστυχώς επιβεβαιώνονται όσοι είχαν εκτιμήσει ότι την επόμενη κρίση θα την είχε η Αθήνα με τον Λίβανο λόγω της προσέγγισης και της ισχυρής σχέσης Άγκυρας-Βηρυτού. 

Όπως ανέφεραν  πριν από λίγο τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Λίβανος προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας κατά της Ελλάδας για την αποστολή ελληνικού πλοίου το οποίο, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρουν οι Λιβανέζοι, εργάζεται για το ισραηλινό Ναυτικό και το οποίο παραβίασε τα  εθνικά τους  χωρικά ύδατα.

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Λιβάνου Michel Avn δήλωσε ότι «η είσοδος ελληνικού πλοίου το οποίο είναι στην υπηρεσία του ισραηλινού Ναυτικού στα χωρικά ύδατα του Λιβάνου συνιστά παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας».

Ο Λιβανέζος πρόεδρος έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών David Hale στην Βηρυτό.

Στο τέλος της συνάντησης ο  Avn είπε τα ακόλουθα:

«Η πράξη της εισόδου του ελληνικού πλοίου που εισήλθε στα χωρικά μας ύδατα, της δικής μας ΑΟΖ συνιστά παραβίαση της κυριαρχίας του Λιβάνου. Ζητούμε από τον ΟΗΕ να προχωρήσει στην διερεύνηση του συμβάντος», είπε ο Λιβανέζος πρόεδρος.

Μάλιστα τα τουρκικά ΜΜΕ δεν άφησαν την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, καθώς τιτλοφορούν τη συγκεκριμένη είδηση:

«Αυξάνεται η ένταση στην περιοχή: Αραβική χώρα προειδοποιεί την Ελλάδα». .

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: