Δύο μυστικές μασονικές στοές αποκαλύφθηκαν στο Γουεστμίνστερ
Δύο μυστικές μασονικές στοές αποκαλύφθηκαν στο Γουεστμίνστερ

Δύο στοές του Ελευθεροτεκτονισμού για βουλευτές και πολιτικούς δημοσιογράφους συνεχίζουν να λειτουργούν κρυφά στο Westminster, σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις. Η «αδελφότητα» λέγεται ότι είναι τόσο συγκεκαλυμμένη που οι περισσότεροι δημοσιογράφοι δεν γνωρίζουν την ύπαρξή τους.

Σύμφωνα με τον Guardian, τα δωμάτια εξακολουθούν να φιλοξενούν το New Welcome Lodge, το οποίο αφορά βουλευτές, και κοινοβουλευτικούς υπαλλήλους και το Gallery Lodge, το οποίο προορίζεται για το πολιτικό σώμα. Τα αρχεία του Τεκτονισμού αποκαλύπτουν ότι σε ένα τρίτο κατάλυμα που ονομάζεται Λόφρεντ Ρόμπινς Λότζ, και διατίθεται για δημοσιογράφους, λαμβάνουν χώρα συναντήσεις σε τακτική βάση στο Λονδίνο.

Ενώ οι ταυτότητες των μελών είναι άγνωστες σε οποιονδήποτε εκτός της οργάνωσης, ο David Staples, ο διευθύνων σύμβουλος της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας (UGLE), το όργανο διοίκησης για τους Ελευθεροτέκτονες στην Αγγλία και την Ουαλία, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι πολιτικοί και δημοσιογράφοι που είναι μασόνοι έχουν διαιρέσει την πίστη.
«Αντίθετα με τη λαϊκιστική αντίληψη, το να είσαι Ελευθεροτέκτονες βοηθά αυτά τα μέλη που υπηρετούν την κοινωνία με την ευρύτερη έννοια, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων, των πολιτικών, των αστυνομικών και των δικηγόρων, να είναι καλύτεροι σε αυτές τις θέσεις εργασίας ενθαρρύνοντάς τους να ενεργούν ως καλύτεροι άνθρωποι.Η ένταξή τους είναι θετική τόσο για τους ίδιους, όσο και για την κοινωνία γενικότερα», δήλωσε ο Staples.
Η εφημερίδα ανέφερε ότι πολλοί βουλευτές των Εργατικών εγκατέλειψαν τους Ελευθεροτέκτονες τη δεκαετία του ’80 επειδή φοβούνταν ότι θα έχαναν τις έδρες τους όταν ερωτήθηκαν για την υπακοή τους στον εξαιρετικά μυστικό κύκλο όταν υπέβαλαν εκ νέου αίτηση για συμμετοχή στο Εργατικό Κόμμα πριν το διάστημα των γενικών εκλογών. Η δήλωσή τους ήταν υποχρεωτική.

Επίσης τουλάχιστον ένας βουλευτής του Εργατικού Κόμματος αποσύρθηκε πρόσφατα από το New Welcome Lodge και ζήτησε την προσωρινή αναστολή της συμμετοχής του, ώστε να μπορέσει να επανέλθει μόλις βεβαιωθεί ότι είχε εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική του έδρα.
Το New Welcome Lodge θεωρείται ότι έχει μεταξύ 30 και 40 μελών, εκ των οποίων μόνο τέσσερις είναι βουλευτές και κανένας δεν είναι ομότιμος. Το Gallery Lodge αναφέρεται ότι έχει 18 άτομα.
Ένας εκπρόσωπος του UGLE δήλωσε: «Κανένα από τα μέλη που έχουν προσχωρήσει σε ένα από αυτά τα δύο καταλύματα από το 2000 δεν έχει καταγραφεί ως δημοσιογράφος ή οτιδήποτε συνδέεται προφανώς με τη βιομηχανία του τύπου και των εφημερίδων».

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: