Τι μας ετοιμάζει η ΝΤΠ; O Μπιλ Γκέιτς προειδοποιεί! – To 2019 έρχεται πανδημία που θα σκοτώσει 30 εκατ. ανθρώπους
Τι μας ετοιμάζει η ΝΤΠ; O Μπιλ Γκέιτς προειδοποιεί! – To 2019 έρχεται πανδημία που θα σκοτώσει 30 εκατ. ανθρώπους

Η έξαρση του Έμπολα την περίοδο 2014-2016, που οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον 11.000 ατόμων μόνο στη Δυτική Αφρική, ήταν η αφορμή ώστε η κυβέρνηση των ΗΠΑ να πάρει την πρωτοβουλία για την αναγνώριση όλων των θανατηφόρων ασθενειών και την αντιμετώπισή του.

Το πρόγραμμα, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, είναι γνωστό ως Global Health Security Agenda και είναι ενεργό σε 49 χώρες. Ωστόσο, η χρηματοδότηση του προγράμματος βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο με αποτέλεσμα πολλοί, ειδικοί και μη, να ανησυχούν για μια νέα πανδημία στον πλανήτη.

Μεταξύ αυτών και ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος γράφοντας στο Business Insider, εκτίμησε ότι μια, άγνωστη, μέχρι στιγμής, ασθένεια θα μπορούσε να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το 2019.

«Είτε αυτό πυροδοτηθεί από τη φύση είτε από κάποιον τρομοκράτη, οι επιδημιολόγοι λένε ότι κάποιο παθογόνο, που θα μεταδίδεται με τον αέρα, θα μπορούσε να σκοτώσει πάνω από 30 εκατ. ανθρώπους σε λιγότερο από έναν χρόνο. Μάλιστα, λένε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό να συμβεί τα επόμενα 10-15 χρόνια» τονίζει ο Γκέιτς, υπενθυμίζοντας ότι η τελευταία πανδημία ήταν το 1918.
«Είναι αναπόφευκτο να συμβεί ξανά» προειδοποιεί.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: