Γκαμπόν: Η κυβέρνηση έκοψε το ίντερνετ με το που έκλεισαν οι κάλπες – Απαγόρευση κυκλοφορίας

Γκαμπόν: Η κυβέρνηση έκοψε το ίντερνετ με το που έκλεισαν οι κάλπες – Απαγόρευση κυκλοφορίας  Η κυβέρνηση της Γκαμπόν ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ, μόλις έκλεισαν τα εκλογικά τμήματα για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, την απαγόρευση της κυκλοφορίας και ανέστειλε την πρόσβαση στο Διαδίκτυο για να “αποτραπεί η διάδοση εκκλήσεων για βία”.

Τα μέτρα αυτά ανακοινώθηκαν λίγες ώρες αφότου ο Αλμπέρ Οντό Οσά, ο βασικός υποψήφιος της αντιπολίτευσης της Γκαμπόν και πιο σοβαρός αντίπαλος του αρχηγού του κράτους Αλί Μπονκγό Οντιμπά, ο οποίος διεκδικεί μια τρίτη θητεία, κατήγγειλε “ενορχηστρωμένη νοθεία” από το στρατόπεδο του Μπονγκό στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που διοργανώθηκαν σήμερα.

Προκειμένου να αποφευχθούν “η διάδοση εκκλήσεων για βία και η παραπληροφόρηση”, “η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να αναστείλει μέχρι νεοτέρας την πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε όλη την επικράτεια. Απαγόρευση κυκλοφορίας κηρύχθηκε σε όλη την επικράτεια και θα εφαρμοστεί από αυτή την Κυριακή 27 Αυγούστου. Θα ισχύει καθημερινά, από τις 7 το απόγευμα έως τις 6 το πρωί”, δήλωσε ο υπουργός Επικοινωνίας Ροντρίγκ Μπουμπά Μπισαού στο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης.

Η πρόσβαση στο internet διακόπηκε αργά το απόγευμα.

Οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές του Σαββάτου διεξήχθησαν χωρίς διεθνείς παρατηρητές, Αφρικανούς ή Ευρωπαίους.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

1 thought on “Γκαμπόν: Η κυβέρνηση έκοψε το ίντερνετ με το που έκλεισαν οι κάλπες – Απαγόρευση κυκλοφορίας

  1. Είσαι μέσα στα 5-10 ιντερνετικά κανάλια που κάτι γνήσιο προσπαθούν να παρουσιάσουν μέσα σε αυτόν τον κυκαιωνα αποβλακωση κ παραπληροφόρησης…νασαι καλά φίλε …κρατάτε θερμοπυλες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: