Στην Κίνα μεγάλη πόλη της χώρας μειώνει τον φωτισμό για την εξοικονόμηση ενέργειας. Παράλληλα, ο υδράργυρος ξεπερνά συχνά τους 40 βαθμούς Κελσίου τις τελευταίες μέρες στη Σετσουάν των 80 εκατομμυρίων κατοίκων.
Για την εξοικονόμηση ενέργειας, το μετρό της πόλης Τσενγκντού, της πρωτεύουσας της επαρχίας Σετσουάν στην Κίνα, ανακοίνωσε ότι «βελτιστοποιεί» τη θερμοκρασία στο σύστημα κλιματισμού των συρμών και των σταθμών.
Παράλληλα, μείωσε τον φωτισμό και έσβησε τις διαφημιστικές πινακίδες για την εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος, την ώρα που μέρος της Κίνας αντιμετωπίζει ελλείψεις, λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.
Ο υδράργυρος ξεπερνά συχνά τους 40 βαθμούς Κελσίου τις τελευταίες μέρες στη Σετσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα, μία επαρχία που εξαρτάται κατά 80% από τα υδροηλεκτρικά φράγματα για τον εφοδιασμό της σε ηλεκτρική ενέργεια.Λόγω του καύσωνα έχουν στερέψει τα ποτάμια της περιοχής, γεγονός που επιβαρύνει το δίκτυο ηλεκτροδότησης ενώ τα κλιματιστικά λειτουργούν σε πλήρη ισχύ.
Η Τσενγκντού έχει περισσότερα από 20 εκατομμύρια κατοίκους.
Οι δημοτικές αρχές έδωσαν επίσης εντολή και δεν φωτίζονται οι διαφημιστικές πινακίδες στους εξωτερικούς χώρους.
Στους δρόμους, οι φωτεινές πινακίδες, που είναι πανταχού παρούσες στην Κίνα, θα πρέπει επίσης να σβήσουν, σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές.
Από αυτήν την εβδομάδα, η Σετσουάν παρέχει, επίσης, ηλεκτρικό ρεύμα με το δελτίο με αριθμό εργοστασίων και επιχειρήσεων να έχει διακόψει τη λειτουργία του και μέρος του πληθυσμού να υφίσταται διακεκομμένες διακοπές ρεύματος.
Οι δυσκολίες αυτές δημιουργούν μια πρόκληση για τον οικονομικό πνεύμονα της Κίνας, καθώς οι παραλιακές περιοχές της Τζιανγκσού και της Ζετζιάνγκ, στην ανατολική Κίνα, τροφοδοτούνται με ηλεκτρικό ρεύμα από τη Σετσουάν.
Η ροή του ποταμού Γιανγκτσέ είναι κατώτερη κατά 51% του μέσου όρου των πέντε τελευταίων ετών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων CNS.
Καλησπέρα κ.Χρηστο θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ που μας ανοίγετε τα μάτια του νου και της ψυχής με την ενημέρωση που μας κάνετε. Ξέρω ότι άσκοπα μηνύματα δεν θέλετε και λογικό είναι αλλά για μένα και την φουκαριαρα τη μάνα σας …… αισθάνθηκα την ανάγκη να σας ευχαριστήσω. Αυτά ο Θεός μαζί σας.
mastorakisstavros@gmail.com
Καλημέρα από Αγγλία,εύχομαι να είσαι υγιείς και χαρούμενος και να μας χαρίζεις απλόχερα την γνώση σου σε αρκετά θέματα! Καλή αντάμωση αγαπητέ Χρήστο!!!
ο μπιλη γκεητς ηθελε λεει να μειωση τον πληθυσμο της γης μας στο 15% η αλλιως να τον μειωση κατα 15%…
καλο θα ηταν λοιπον εφοσον οι αδελφοτητες εχουν τετοια σχεδια να ξεκινησουν απο χωρες αγκαθια οπως η κινα και η ινδια που ειναι 3 δις ολες μαζι….φυσικα δεν ειναι αυτοι το προβλημα τους αλλα δεν μπορουν και να κανουν αλλιως διοτι η αφορμη δοθηκε και δεν γινεται ενα χωριο της ελλαδας που δεν εχει καν φωτα το βραδυ να κανει οικονομια αλλα στην κινα που οι πινακιδες φωτιζουν στο ενα χιλιομετρο να μην κανουν…!καλα να παθουν