ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ . ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ Ιταλία: Βάζουν όρια στη θερμοκρασία των κλιματιστικών για εξοικονόμηση ενέργειας

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ . ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ Ιταλία: Βάζουν όρια στη θερμοκρασία των κλιματιστικών για εξοικονόμηση ενέργειας  Από την 1η Μαΐου στην Ιταλία θα μπούνε σε ισχύ νέα μέτρα, τα οποία θέτουν πιο αυστηρά όρια στη θερμοκρασία των κλιματιστικών, με στόχο να μειωθεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Πιο συγκεκριμένα, τα κλιματιστικά, σε κτήρια της δημόσιας διοίκησης στην Ιταλία δεν θα μπορούν να ρυθμίζονται σε θερμοκρασία χαμηλότερη των 25 βαθμών το καλοκαίρι. Όσο για τον χειμώνα, η θέρμανση δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τους 21 βαθμούς.

Στην πρώτη αυτή φάση, η όλη στρατηγική εξοικονόμησης ενέργειας θα αφορά μόνο τα κτήρια του δημοσίου, αλλά δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε ιδιωτικά γραφεία και κατοικίες.

Η “επιχείρηση θερμοστάτης” θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2023, με στόχο να εξοικονομηθούν 4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Ο Ιταλός υπουργός δημόσιας διοίκησης Ρενάτο Μπορουνέτα, παράλληλα, δήλωσε στην εφημερίδα Corriere della Sera ότι “έχει σκοπό να εγκαταστήσει ηλιακά πάνελ σε ένα εκατομμύριο κτήρια του ιταλικού δημοσίου”.

Ο Τύπος υπογραμμίζει, πάντως, ότι προς το παρόν δεν είναι σαφές ποιός θα αναλάβει την υποχρέωση να ελέγχει την τήρηση των μέτρων αυτών, σε έναν τεράστιο αριθμό κτηρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: