Τερατώδης αστεροειδής μήκους 1,2 χλμ πλησιάζει τη Γη με ταχύτητα 43.450 χλμ/ώρα
Τερατώδης αστεροειδής μήκους 1,2 χλμ πλησιάζει τη Γη με ταχύτητα 43.450 χλμ/ώρα
Η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος παρακολουθεί έναν τερατώδη αστεροειδή με μήκος 1,2 χλμ, που θα πλησιάσει τη Γη σε λίγες μέρες, με ταχύτητα 43.450 χλμ/ώρα.
Ένας τερατώδης αστεροειδής με μήκος 1,2 χλμ ταξιδεύει προς τη Γη και θα έρθει στη διαστημική «γειτονιά» μας μέσα σε λίγες μέρες, σύμφωνα με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία.
Η NASA παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον τεράστιο αστεροειδή 138971, που πρόκειται να προσεγγίσει τον πλανήτη μας στις 5 Μάρτη.
Μάλιστα, είναι τόσο μεγάλος, που είναι ο ένας από τους δύο μόνο αστεροειδείς που η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος έχει «βαφτίσει» απλά με έναν συγκεκριμένο αριθμό.
Κι αν ήταν για κάποιον λόγο να πέσει στη Γη, τότε θα προκαλούσε ένα φαινόμενο μαζικής καταστροφής, σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ Daily Star.
Ευτυχώς, ο αστεροειδής 138971 απλά θα κάνει μια κοντινή προσέγγιση στον πλανήτη μας, όπως επιμένουν οι ειδικοί επιστήμονες.
Συγκεκριμένα, πρόκειται να μας πλησιάσει σε απόσταση 5 εκατ. χιλιομέτρων –απόσταση που φαντάζει εξαιρετικά μεγάλη, αλλά στην πραγματικότητα είναι εξαιρετικά μικρή για τα αστρονομικά δεδομένα.
Σύμφωνα με τη NASA, ο αστεροειδής κινείται με τεράστια ταχύτητα, με τους επιστήμονες να την υπολογίζουν στα 43.450 χλμ/ώρα.
Κι αν η περίπτωση η Γη να χτυπηθεί από κάποιον αστεροειδή σας μοιάζει με σενάριο επιστημονικής ταινίας του Χόλιγουντ και δεν σας ανησυχεί καθόλου, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο Δεκέμβρη η NASA εκτόξευσε τη διαστημική αποστολή DART, που έχει σκοπό να δοκιμάσει τις δυνατότητές μας να εξοστρακίσουμε αστεροειδείς που τυχόν θα έρθουν κατά πάνω μας.
Σ’ αυτό που η αμερικανική διαστημική υπηρεσία αποκαλεί ως την πρώτη πλανητική αμυντική αποστολή, η NASA σχεδιάζει να ρίξει ένα σκάφος 610 κιλών επάνω στον αστεροειδή Δίμορφο, που περιστρέφεται γύρω από έναν μεγαλύτερο αστεοροειδή τον Δίδυμο, για να δει πόσο αποτελεσματικά θα μπορέσει να αλλάξει την πορεία του.
Το διαστημόπλοιο DART θα κοστίσει 330 εκατ. δολάρια και κατευθύνεται ήδη προς τον Δίμορφο με ταχύτητα 24.140 χλμ/ώρα.

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: