Διάγγελμα Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία στις 16 Φεβρουαρίου

Διάγγελμα Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία στις 16 Φεβρουαρίου  Η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία στις 16 Φεβρουαρίου δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

Μάλιστα ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι κήρυξε την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου ως εθνική «Ημέρα Ενότητας» στην Ουκρανία ενώ ο εθνικός ύμνος παιανίζει σε εθνικό επίπεδο και η σημαία της χώρας να υψώνεται σε δημόσια κτίρια.

«Θα δείξουμε σε ολόκληρο τον κόσμο την ενότητά μας», είπε μεταξύ άλλων ο Ζελένσκι και ανακοίνωσε το προεδρικό διάταγμα που εξέδωσε.

Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα θα αυξηθούν οι μισθοί στους στρατιώτες κατά 30% ενώ θα δημιουργηθεί μια «ενιαία πλατφόρμα πληροφόρησης» για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την «πραγματική κατάσταση της κατάστασης ασφαλείας» και τα «μέτρα που λαμβάνονται για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων του κράτους».

Επίσης το διάταγμα κάνει λόγο για κινήσεις επιστράτευσης ενώ ο τακτικός στρατός που ανέρχεται σε 261.000 άτομα θα επιβλέπει τη νέα υποστηρικτική δύναμη.

Ο Ζελένσκι ελπίζει πως 1,5 με 2 εκατομμύρια πολίτες θα ενταχθούν στον πυρήνα 11.000 νεοσυλλέκτων και δεκάδων χιλιάδων εφέδρων.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: