Όλο και περισσότεροι δημόσιοι και ιδιωτικοί γιατροί εγκαταλείπουν τα εμβολιαστικά κέντρα στη Γερμανία.
Αυτό βασίζεται σε στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch που βρίσκονται στη διάθεση της WELT AM SONNTAG.
Την εβδομάδα από τις 2 Αυγούστου έως τις 8 Αυγούστου, μόνο 29.300 γιατροί και νοσηλευτές εμβολίασαν ασθενείς κατά του κορωνοϊού, σημαντικά λιγότεροι από όσους συμμετείχαν στην εκστρατεία. Από την έναρξη του εμβολιασμού, περισσότεροι από 52.600 από το υγειονομικό προσωπικό της Γερμανίας έχουν χορηγήσει εμβολιασμούς Covid-19.
Οι παραγγελίες για εμβόλια από τους νοσηλευτές μειώθηκαν επίσης από τον Ιούνιο, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Εθνικής Ένωσης Ιατρών Ασφαλίσεων Υγείας (KBV). Κατά συνέπεια, περίπου 1,3 εκατομμύρια δόσεις έγιναν στη διάρκεια του Ιουλίου. Όταν ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού τον Απρίλιο είχαν παραγγελθεί 1,5 εκατομμύρια δόσεις.
Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Ένωσης Ιατρών Νόμιμης Ασφάλισης Υγείας, Α. Gassen εξηγεί>
–Είναι αλήθεια ότι ο αριθμός των εμβολιασμών μειώνεται. “Αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι ευτυχώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένοι”, είπε.
Ο Gassen βλέπει επίσης μια υποχρέωση για τους κατασκευαστές εμβολίων: “Για να διασφαλιστεί ότι τα δοχεία δεν θα χρησιμοποιηθούν και θα πρέπει να απορριφθούν, είναι σημαντικό οι κατασκευαστές να προσφέρουν επίσης μεμονωμένες δόσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα”.
Οι μεγάλοι κατασκευαστές εργάζονται ήδη για τέτοιες προσαρμογές. “Εργαζόμαστε σε μικρότερα μεγέθη συσκευασίας και θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε μια ενημέρωση σε περίπου έξι μήνες”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας Biontech στη WELT AM SONNTAG.
Η AstraZeneca είπε επίσης ότι μπορεί να χρειαστεί να “προσφέρουμε διαφορετικές δόσεις εμβολίων με την πάροδο του χρόνου”.
Ταυτόχρονα με την απόσυρση των γιατρών, τα ομοσπονδιακά κράτη σχεδιάζουν ήδη να τερματίσουν τα κέντρα εμβολιασμού τους. Κατόπιν αιτήματος της WELT AM SONNTAG, έντεκα από τα 16 αρμόδια κρατικά υπουργεία ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν τις εγκαταστάσεις τους πλήρως ή τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό έως τις 30 Σεπτεμβρίου το αργότερο. Η Βαυαρία και το Σλέσβιχ-Χολστάιν θέλουν να διατηρήσουν κέντρα σε μεγάλη κλίμακα με μειωμένη χωρητικότητα ή σε «κατάσταση αναμονής».
ΠΗΓΗ https://kourdistoportocali.com