Ο Τζεφ Μπέζος “πέταξε” στο διάστημα

Ο Τζεφ Μπέζος “πέταξε” στο διάστημα  Την πρώτη του πτήση στο διάστημα έκανε ο Τζεφ Μπέζος και έγινε ο δεύτερος δισεκατομμυριούχος μετά τον Ρίτσαρντ Μπράνσον που πήγε στο διάστημα.

Όλα… πήγαν καλά και η κάψουλα που ταξίδεψε τον Τζεφ Μπέζος και τους συνταξιδιώτες του στο διάστημα, “επέστρεψε” στη Γη περίπου στις 16:23 (ώρα Ελλάδας), κάπου 10 λεπτά αφού εκτοξεύτηκε.

Το όχημα New Shepard της εταιρίας του Blue Origin προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα, με τον Τζεφ Μπέζος να βγαίνει πρώτος, ενθουσιασμένος και με καουμπόικο καπέλο, εν μέσω ζητοκραυγών! Και φυσικά ακολούθησε το “μπουγέλο” με σαμπάνια για να γιορταστεί η επιτυχία.

Χρειάστηκαν 10 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα για να πάει και να γυρίσει το New Shepard.

Ο Τζεφ Μπέζος “πέταξε” στο διάστημα  Ο Τζεφ Μπέζος “πέταξε” στο διάστημα

Ο Τζεφ Μπέζος “πέταξε” στο διάστημα  Ο Τζεφ Μπέζος “πέταξε” στο διάστημα   Ο Τζεφ Μπέζος “πέταξε” στο διάστημα

Ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon.com και ο αδελφός του και στέλεχος μη εισηγμένων εταιριών Μαρκ Μπέζος, θα συνοδεύονται από την πρωτοπόρο αεροπόρο Γουάλι Φανκ, 82 ετών, και τον άρτι αποφοιτήσαντα από το λύκειο Όλιβερ Ντάεμεν, 18 ετών, οι οποίοι θα γίνουν ο γηραιότερος και ο νεότερος άνθρωπος, αντίστοιχα, που φθάνουν στο διάστημα.

Η Φανκ ήταν μία από τη λεγόμενη ομάδα γυναικών Mercury-13 που εκπαιδεύτηκαν για να γίνουν αστροναύτες της NASA στις αρχές της δεκαετίας του 1960, αλλά παρακάμφθηκε λόγω του φύλου της.

Ο Ντάεμεν, ο πρώτος πελάτης επί πληρωμή της Blue Origin, πρόκειται να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία για να σπουδάσει φυσική και διαχείριση καινοτομίας από τον Σεπτέμβριο. Ο πατέρας του είναι επικεφαλής της εταιρίας διαχείρισης επενδύσεων Somerset Capital Partners.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: