Σκέρτσος: Μέτρα μόνο για τους ανεμβολίαστους στο μέλλον- Δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη

Σκέρτσος: Μέτρα μόνο για τους ανεμβολίαστους στο μέλλον- Δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη  Τα όποια νέα περιοριστικά μέτρα επιβληθούν, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους, επισημαίνει ο Άκης Σκέρτσος σε ανάρτησή του στα social media.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, επισημαίνει στην ανάρτησή του ότι «προφανώς δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά» οριζόντια περιοριστικά μέτρα. «Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια», συνεχίζει ο κ. Σκέρτσος και προαναγγέλλει ότι:

«Τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη». Ταυτόχρονα, συμπληρώνει, οι εμβολιασμένοι θα ανακτούν σταδιακά την κανονικότητα της ζωής προ της πανδημίας, μαζί με τα δικαιώματα που περιορίστηκαν τους προηγούμενους μήνες.

Παράλληλα ο κ. Σκέρτσος απευθύνει κάλεσμα στην τοπική αυτοδιοίκηση, την εκκλησία, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία των πολιτών «να κάνουν το καθήκον τους και να πείσουν όσο περισσότερους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν άμεσα».

Στην ανάρτησή του ο υφυπουργός κάνει έναν απολογισμό για τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι το 56,3% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας είναι μερικώς θωρακισμένοι έναντι του κορωνοϊού και το 44% είναι πλήρως προστατευμένοι. Μάλιστα, αναφέρει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του μητρώου COVID και του μητρώου εμβολιασμένων, από τους 4,84 εκατ. πολίτες που έχουν κάνει μία δόση του εμβολίου, «μόλις το 0,28% έχει νοσήσει μετά τον εμβολιασμό».  Προειδοποιεί παράλληλα ότι η ύφεση της πανδημίας και η καλοκαιρινή ραστώνη «δεν πρέπει να μας δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι τελειώσαμε με την πανδημία». Η ινδική μετάλλαξη «είναι 100% πιο μεταδοτική από το αρχικό κινεζικό στέλεχος του ιού και 50-60% πιο μεταδοτική από την βρετανική μετάλλαξη του τρίτου κύματος», τονίζει.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: