Μετά το Freedom pass έρχονται τα free data για τους νέους: Πακέτα προσφορών και από τις επιχειρήσεις

Μετά το Freedom pass έρχονται τα free data για τους νέους: Πακέτα προσφορών και από τις επιχειρήσεις  Η “κάρτα ελευθερίας” των 150 ευρώ για τους νέους ηλικίας 18 -25 ετών, φαίνεται να είναι μόνο η αρχή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, είναι και η χορήγηση δωρεάν data για σερφάρισμα στο ίντερνετ αλλά και για τη χρήση των social media.

Στο Μαξίμου επιχειρούν με κάθε τρόπο να ενθαρρύνουν τους νέους να εμβολιαστούν, παράλληλα όμως στέλνουν ένα μήνυμα πως και στην μετά covid εποχή θα συνεχιστούν οι κινήσεις στήριξης της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας που αποτελεί το μέλλον της χώρας.

Τα δωρεάν data αναμένεται να ανακοινωθούν πιθανότατα από τον υπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και θα ισχύσουν μέσα στο καλοκαίρι.Παράλληλα, από το φθινόπωρο εξετάζεται το ενδεχόμενο να συνεχιστεί και να επεκταθεί και σε άλλες ηλικίες το πρόγραμμα “ψηφιακή μέριμνα” το οποίο αφορούσε αρχικά μαθητές και φοιτητές. Πρόκειται για ένα voucher μέσω του οποίου μπορούν να αγοράζουν οι νέοι φθηνότερα ηλεκτρονικούς υπολογιστές και tablet.

O Κυριάκος Μητσοτάκης καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας είχε αναφερθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια των ομιλιών του στους νέους, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν από τα συνεχή περιοριστικά μέτρα και ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαν επιβραβευτεί.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, στόχος του πρωθυπουργού είναι να φέρει σε πρώτο πλάνο τη νέα γενιά, δίνοντας κίνητρα από πόρους που θα έρθουν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας. “Πιστεύω πως θα λειτουργήσει το voucher που δόθηκε ως επιβράβευση και ως ένα περαιτέρω κίνητρο. Οι νέοι έχουν κοινωνική συνείδηση, ήδη έχουν προσέλθει πάρα πολλοί για να εμβολιαστούν. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε να ενθαρρύνουμε. Πιστεύω πως θα το κάνουν έτσι κι αλλιώς”, τόνισε στο Open η Αριστοτελία Πελώνη.

Μητσοτάκης: Οι επιχειρήσεις να ενθαρρύνουν τον εμβολιασμό

Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί πριν από το φθινόπωρο ένα ισχυρό τείχος ανοσίας απέναντι στην πανδημία, προκειμένου να αποφευχθούν νέα περιοριστικά μέτρα, τα οποία δεν αντέχει η κοινωνία και πολύ περισσότερο η οικονομία. Ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΕΒ κάλεσε τις επιχειρήσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμα της κυβέρνησης για την επιβράβευση των νέων που θα εμβολιαστούν.

“Δεν θέλω να αφήσω ασχολίαστο το γεγονός ότι ναι, υπήρξαν επιχειρήσεις που έσπευσαν να έρθουν και να συνταχθούν με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να επιβραβεύσει τους νέους οι οποίοι θα εμβολιαστούν, με το ποσό των 150 ευρώ, δίνοντας αντίστοιχες παροχές σε είδος που συνδέονται με τη δική τους δραστηριότητα”.

Ήδη στο εξωτερικό πολλές εταιρείες δίνουν κίνητρα στους εργαζόμενους ή στους πολίτες προκειμένου να σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως μια τέτοια κίνηση θα έφερνε σημαντικά αποτελέσματα για την υγειονομική θωράκιση της χώρας απέναντι στον κορονοϊό και τις μεταλλάξεις της νόσου.

“Θα ενθάρρυνα περισσότερες επιχειρήσεις να κάνουν κάτι αντίστοιχο διότι είμαστε συμμέτοχοι σε μια μεγάλη προσπάθεια να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να εμβολιαστούν. Και ναι δεν είναι καθόλου κακό σε αυτή την προσπάθεια να χρησιμοποιούμε και τέτοια κίνητρα και όταν μάλιστα το βάρος επιμερίζεται μεταξύ του κρατικού προϋπολογισμού και των επιχειρήσεων θα είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί για να πετύχουμε αυτό το στόχο” σήμείωσει ο πρωθυπουργός.

Πρώτο δείγμα θετικό

Τα πρώτα μηνύματα μετά τις ανακοινώσεις για την “κάρτα ελευθερίας” είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά, καθώς τα ραντεβού στην ηλικιακή κατηγορία 18 – 25 ετών σχεδόν διπλασιάστηκαν. Όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας από το βήμα της Βουλής, από τα 9.000 που ήταν ο καθημερινός μέσος όρος χθες έφτασαν τις 18.500.

Αν και είναι νωρίς ακόμα προκειμένου να διεξαχθούν συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητα του, στο Μαξίμου εκτιμούν πως σταδιακά ολοένα και θα αυξάνεται η προσέλευση των νέων στα εμβολιαστικά κέντρα.

Ο υπουργός Υγείας άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση που χαρακτήρισε το “freedom pass” ως εξαγορά των νέων τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να τους καπελώσει. “Η αντιπολίτευση θεωρεί το συγκεκριμένο μέτρο δωροδοκία. Σοβαρά; Είναι δωροδοκία και στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ, στη Γαλλία, που κάνουν το ίδιο; Στο τέλος – τέλος ας κρίνουν το μέτρο οι ίδιοι οι νέοι. Εσείς θέλετε να τους καπελώσετε”.

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: