Ο Τσελίκ τον… χαβά του: Η Ελλάδα προκαλεί την ένταση με την Τουρκία

Ο Τσελίκ τον... χαβά του: Η Ελλάδα προκαλεί την ένταση με την Τουρκία  Λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Αγκυρα μέσω του εκπροσώπου του κόμματος AK, Ομέρ Τσελίκ, συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις.

Αυτή τη φορά, ο Τσελίκ κατά τη διάρκεια δηλώσεων κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προκαλεί την ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

«Παρά τη θετική προσέγγιση του οράματος που πρότεινε ο Μητσοτάκης για την επίλυση των ζητημάτων μας, η Ελλάδα δυστυχώς έλαβε μια απόφαση αντίθετη με την προσέγγιση εκεί. Η Ελλάδα τείνει να διατηρεί πολιτική έντασης. Σύμφωνα με τη Συμφωνία των Αθηνών που υπογράφηκε το 1988, δεν υπάρχει στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου», δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ.

«Όμως η Ελλάδα δεν συμμορφώθηκε με αυτήν τη συμφωνία και κήρυξε μια συγκεκριμένη περιοχή στο Αιγαίο ως στρατιωτικό χώρο εκπαίδευσης. Αυτή η κίνηση της Ελλάδας είναι τόσο αντίθετη με τη στάση στη συνάντηση με τον πρόεδρό μας όσο και στη συμφωνία. Ενάντια στην κίνηση αυτή της Ελλάδας να συνεχίσει αυτήν την πολιτική έντασης, η Τουρκία εξέδωσε επίσης NAVTEX. Αυτό που πρέπει να δει ολόκληρος ο κόσμος είναι αυτό: Η ένταση προκαλείται από την Ελλάδα», τόνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος ΑΚ.
Πηγή: iefimerida.gr

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: