Κορωνοϊός: Στις 17 Νοεμβρίου 2019 εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα στην Κίνα, σύμφωνα με βρετανική μελέτη

Κορωνοϊός: Στις 17 Νοεμβρίου 2019 εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα στην Κίνα, σύμφωνα με βρετανική μελέτη  Το κρούσμα αυτό αφορά το πρώτο κρούσμα παγκοσμίως – Πότε «ήρθε» ο κορωνοϊός στην Ευρώπη και σε ποια χώρα εμφανίστηκε το πρώτο ευρωπαϊκό περιστατικό

Μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη εκτιμά ότι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού εμφανίστηκε μεταξύ των αρχών Οκτωβρίου και των μέσων Νοεμβρίου 2019 στην Κίνα, με πιο πιθανή ημερομηνία την 17η Νοεμβρίου, μερικές εβδομάδες νωρίτερα από την επίσημη ημερομηνία έναρξης της πανδημίας, που τοποθετείται στις αρχές Δεκεμβρίου στην πόλη Ουχάν.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέντ, με επικεφαλής τον δρα Ντέηβιντ Ρόμπερτς, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό “PLoS Pathogens”, χρησιμοποίησαν ένα μαθηματικό μοντέλο για να κάνουν τους υπολογισμούς τους. Η μελέτη τους ενισχύει την πεποίθηση αρκετών επιστημόνων ότι η πανδημία είχε ξεκινήσει νωρίτερα και εξαπλώθηκε στη συνέχεια με γρήγορο ρυθμό.

Με βάση τις νέες εκτιμήσεις, το πρώτο κρούσμα εκτός Κίνας συνέβη στην Ιαπωνία στις 3 Ιανουαρίου 2020, το πρώτο κρούσμα στην Ευρώπη υπήρξε στην Ισπανία στις 12 Ιανουαρίου 2020 και το πρώτο στις ΗΠΑ

στις 16 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η εμφάνιση του νέου κορονοϊού -προτού μολύνει ανθρώπους- πρέπει να συνέβη λίγο νωρίτερα το φθινόπωρο του 2019, χωρίς να έχουν πάντως άποψη για την προέλευση του ιού.

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

1 thought on “Κορωνοϊός: Στις 17 Νοεμβρίου 2019 εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα στην Κίνα, σύμφωνα με βρετανική μελέτη

  1. Και σε αυτό δίκιο είχες! Προτείνω σε όσους δεν έχουν δει όλες τις εκπομπές σου να μπουν και να τις δουν. Θα μάθουν όλα όσα έχουν γίνει και όλα όσα πρόκειται να γίνουν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: