Βρετανία: «Σαφέστατα ζούμε ένα νέο κύμα πανδημίας»

Βρετανία: «Σαφέστατα ζούμε ένα νέο κύμα πανδημίας»  Ένα νέο κύμα της πανδημίας «έχει σαφέστατα ξεκινήσει στην Αγγλία λόγω της παραλλαγής «Δέλτα», υποστηρίζει  ο Βρετανός καθηγητής Άνταμ Φιν, ένας εκ των συμβούλων της κυβέρνησης για την πανδημία.

Μιλώντας στο BBC , και ερωτώμενος για το πόσο σίγουρος είναι ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να «ξεπεράσει» την παραλλαγή ο Φιν απάντησε:  “Όχι, δεν αισθάνομαι σίγουρος. Αλλά νομίζω ότι υπάρχουν λόγοι αισιοδοξίας.

«Θα μπορούσαμε να αισιοδοξούμε ότι τουλάχιστον δεν εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα, ωστόσο το γεγονός είναι ότι εξαπλώνεται. Άρα το τρίτο κύμα έχει σαφέστατα ξεκινήσει», σημείωσε.

«Όσο πιο γρήγορα  εμβολιάσουμε πλήρως τους  ηλικιωμένους, τόσο λιγότερα θα είναι τα κρούσματα που θα χρειάζονται νοσηλεία»  είπε επίσης.

Τα τελευταία στοιχεία  δείχνουν ότι ένας στους 540 ανθρώπους έχει μολυνθεί, με την παραλλαγή Δέλτα ενώ, ακόμη και μία  δόση εμβολίου μειώνει τις πιθανότητες περίπου κατά 75% ενός ατόμου που θα προσβληθεί, να χρειαστεί νοσοκομειακή περίθαλψη ασχέτως από ποια μετάλλαξη εχει προσβληθεί.

Σε ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, η πιθανότητα αυτή μειώνεται κατά 90%.

Υπενυθυμίζεται ότι η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων  οδήγησε την κυβέρνηση να αναβάλει για 4 εβδομάδες την ολοκληρωτική άρση των μέτρων.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: