Συνεχίζει ακάθεκτος το ρεσιτάλ κυνισμού κατά των ηλικιωμένων ο καθηγητής Βασιλακόπουλος

Συνεχίζει ακάθεκτος το ρεσιτάλ κυνισμού κατά των ηλικιωμένων ο καθηγητής Βασιλακόπουλος  Αμετανόητος και κυνικός εμφανίστηκε ξανά ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, παρά την κατακραυγή για τις δηλώσεις του με αφορμή ερώτηση 80χρονης αν πρέπει να κάνει το εμβόλιο, στην οποία είχε απαντήσει «στεγνά» ότι δεν υπάρχει ρίσκο, καθώς είναι ήδη μεγάλη και δεν έχει… σημασία τι θα συμβεί σε 30 χρόνια!

Ωστόσο, χωρίς καμία ντροπή, ο καθηγητής συνέχισε το ρεσιτάλ ψυχρότητας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Open. «Ένας 80χρονος τι φοβάται; Μήπως 20 χρόνια μετά πάθει κάτι;», ήταν τα λόγια του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, που παίρνουν βραβείο κυνισμού και αντιεπιστημονικότητας. Μάλιστα, ο καθηγητής συνέχισε στο ίδιο ύφος: «Δεν μπορώ να καταλάβω, ένας ηλικιωμένος που έχει 15% με 20% πιθανότητα να πεθάνει αν κολλήσει κορωνοϊό, τι φοβάται;» Στη συνέχεια, για να ενισχύσει την άποψή του, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε φωνάζοντας: «Μα δεν πεθαίνει κανείς»!

Την ίδια ώρα, ο ΕΟΦ έχει ήδη συσχετίσει πέντε περιστατικά και έναν θάνατο από θρόμβωση με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Εκτός κι αν αυτές οι περιπτώσεις δεν αξιολογούνται ως σημαντικές από τον καθηγητή. Ίσως γι’ αυτόν να είναι αμελητέος ο αριθμός των πέντε -επιβεβαιωμένων πάντα, γιατί μπορεί να είναι περισσότερα- περιστατικών και το ποσοστό φυσιολογικό. Ωστόσο, γι’ αυτούς τους ανθρώπους και τις οικογένειές τους η επιστημονική «κανονικότητα» δεν έχει καμιά σημασία…

«Για να μην πεθάνει αύριο…»

«Για να μην πεθάνει αύριο κάνει το εμβόλιο», προσθέτει ο κ. Βασιλακόπουλος, λες και ένας άνθρωπος δεν έχει δικαίωμα να ζήσει μέχρι τα 90, τα 100 ή και παραπάνω χρόνια, αλλά από τη στιγμή που πατάει τα 80 πρέπει να θεωρείται… μελλοθάνατος, χωρίς προοπτική και δικαίωμα στην ασφάλεια της υγείας του!

Όσο για τις ειρωνείες στους ανθρώπους που «χρειάζονται αλλαγή στο DNA», σύμφωνα με τον καθηγητή, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος εξακολούθησε να δείχνει αμετανόητος, καθώς διερωτήθηκε: «Πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτούς τους ανθρώπους το 2021;». Μάλλον για τον κ. Βασιλακόπουλο, αν τους αντιμετωπίσεις με ειρωνεία, είναι πολύ λογικό να σε ακούσουν και να διορθώσουν το λάθος τους…

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: