ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ… Κορωνοϊός – Βρετανία: Στο συρτάρι έκτακτο σχέδιο αν δεν «φρενάρει» η ινδική μετάλλαξη

ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ... Κορωνοϊός – Βρετανία: Στο συρτάρι έκτακτο σχέδιο αν δεν «φρενάρει» η ινδική μετάλλαξη  Βρετανοί υπουργοί εξετάζουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για τοπικά lockdown ή καθυστέρηση στην επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την 21η Ιουνίου, αντιδρώντας στις ανησυχίες σχετικά με την εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας The Times.

Αξιωματούχοι έχουν καταστρώσει σχέδια βάσει του μοντέλου των περιορισμών του «επιπέδου 4» που εισήχθησαν την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με την εφημερίδα.Οι πολίτες θα λάβουν οδηγίες για να παραμείνουν στα σπίτια τους και οι μη αναγκαίες υποδομές αγορών και φιλοξενίας θα κλείσουν, αν το αναφερόμενο παραλλαγμένο στέλεχος δεν τεθεί υπό έλεγχο, πρόσθεσε η ίδια εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επιχειρήσεις σε περιοχές που θα υπόκεινται στην εφαρμογή των μέτρων θα λάβουν επιχορηγήσεις άνω των 18.000 λιρών (20.951 ευρώ), ενώ το σχετικό πρόγραμμα θα διαχειρίζονται οι τοπικές αρχές, με τις καταβολές των ποσών να αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τη διάρκεια εφαρμογής των περιορισμών.

Οι επιχορηγήσεις θα είναι διαθέσιμες και για τους τομείς που έχουν δεχτεί τις μεγαλύτερες συνέπειες, όπως τα νυχτερινά κέντρα, αλλά και για «εκδηλώσεις μαζικού χαρακτήρα» συμπεριλαμβανομένων των φεστιβάλ, όπως προβλέπει ένα άλλο σενάριο, που εξετάζεται επί τη βάσει της καθυστέρησης της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων μετά την 21η Ιουνίου, σύμφωνα με την ίδια δημοσιογραφική αναφορά.

Νωρίτερα χθες, Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η κυβέρνηση δε μπορεί ακόμη να κάνει μία εκτίμηση για το αν θα προχωρήσει στην περαιτέρω άρση των περιορισμών του lockdown στην Αγγλία την 21η Ιουνίου και επιθυμεί να εξετάσει όσο το δυνατό περισσότερα δεδομένα πριν λάβει τις αποφάσεις της.

Η Βρετανία ανέφερε χθες 1.979 νέα περιστατικά μόλυνσης από τον κορωνοϊό και πέντε θανάτους εντός 28 ημερών από ένα θετικό τεστ στην Covid-19, ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι 36,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου.Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: