Το μικροτσίπ που εντοπίζει τον κορονοϊό στο ανθρώπινο σώμα πριν εμφανιστούν συμπτώματα

Το μικροτσίπ που εντοπίζει τον κορονοϊό στο ανθρώπινο σώμα πριν εμφανιστούν συμπτώματα  Επιστήμονες του αμερικανικού Πενταγώνου ανέπτυξαν ένα μικροτσίπ που ανιχνεύει την Covid-19 στο σώμα πριν εκδηλωθούν συμπτώματα, αλλά και ένα φίλτρο που εξάγει τον ιό από το αίμα.

Σε αυτές τις τεχνολογίες εργάζονται οι ερευνητές του Πενταγώνου μέσα σε ένα μυστικό εργαστήριο που είχε στηθεί στον κολοφώνα του Ψυχρού Πολέμου.Η ομάδα του Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) δουλεύει μυστικά εδώ και χρόνια στην πρόληψη των επιδημιών και οι αναφορές τη θέλουν να έχει στα χέρια της ένα μικροτσίπ που εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα ώστε να ανιχνεύει τη μόλυνση από τον κορονοϊό.

Αλλά και ένα επαναστατικό φίλτρο που μπορεί να αφαιρέσει τον ιό από το αίμα όταν συνδεθεί σε ένα μηχάνημα αιμοκάθαρσης.

Αυτά αποκαλύφθηκαν στην κυριακάτικη εκπομπή του προγράμματος «60 Minutes» και δεν έμειναν χωρίς επικρίσεις.

Το μικροτσίπ προκάλεσε αντιδράσεις, οι αξιωματούχοι που μίλησαν ωστόσο στην εκπομπή ισχυρίστηκαν ότι το Πεντάγωνο δεν θέλει να παρακολουθεί τους ανθρώπους. Χωρίς ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο απόστρατος συνταγματάρχης Matt Hepburn, επιδημιολόγος και επικεφαλής της DARPA στις έρευνες κατά της πανδημίας, έδειξε στην κάμερα κάτι σαν ζελέ που εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα και αναλύει συνεχώς το αίμα.

«Το βάζεις κάτω από την επιδερμίδα και αυτό που σου λέει είναι ότι υπάρχουν χημικές αντιδράσεις που λαμβάνουν χώρα μέσα στο σώμα και αυτό το σήμα σημαίνει πως θα έχεις συμπτώματα αύριο. Μπορείς να πάρεις την πληροφορία σε 3-5 λεπτά».

Ο Hepburn μίλησε και για το φίλτρο, που συνδέεται στη συσκευή αιμοκάθαρσης και αφαιρεί από το αίμα τον κορονοϊό. Η πειραματική 4ήμερη θεραπεία έγινε στον «Ασθενή 16», όπως είπε, τη σύζυγο στρατιωτικού, που βρισκόταν στην εντατική με πολυοργανική ανεπάρκεια. Μέσα σε μερικές μέρες, η γυναίκα έγινε καλά.

Ο Hepburn αποκάλυψε πως ο FDA έχει δώσει άδεια για τη χρήση του φίλτρου μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και με τη βοήθειά του έχουν σωθεί περίπου 300 ασθενείς…

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: