Τσιμενταρισμένη η Ακρόπολη και οι αποκαλύψεις αρχαιολόγων: «Αν είχε λίγο θάλασσα θα βάζαμε και δέστρες»

Τσιμενταρισμένη η Ακρόπολη και οι αποκαλύψεις αρχαιολόγων: «Αν είχε λίγο θάλασσα θα βάζαμε και δέστρες»  Οι νέες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν το τσιμέντο στην Ακρόπολη έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και πολλά ερωτήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αρχαιολόγοι έβγαλαν εισιτήριο ελευθέρας αφού η σχετική άδεια αυτοψίας δεν τους δόθηκε ποτέ, παρότι είχαν καταθέσει σχετικό αίτημα απ’ τις 13 Δεκεμβρίου του 2020 στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών. Η αυτοψία τότε ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή, έπειτα από παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας όπως είχε ειπωθεί στους εκπροσώπους του ΣΕΑ.

Σε ανάρτηση της η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα, αναφέρει: «Ανεβήκαμε λοιπόν στην Ακρόπολη σήμερα, με το εισιτηριάκι το ελευθέρας στο χέρι (μη μας πουν ότι δεν πήγαμε ως… τουρίστες και παρεξηγηθεί η πολιτική ηγεσία!) και αντικρύσαμε αυτά που βλέπετε… Έχω πολλά μα πάρα πολλά να πω, αλλά για την ώρα απλώς αφήνω αυτές τις φωτογραφίες εδώ. Ειδικά η προτελευταία είναι από τις αγαπημένες μου, έχει και θάλασσα, βέβαια δεν καταλαβαίνεις ότι είναι τραβηγμένη από το ΒΡΑΧΟ της Ακρόπολης, αλλά εντάξει μωρέ, καλή καρδιά. Στην προπροτελευταία, αν είχε λίγη θάλασσα, θα βάζαμε και δέστρες, αλλά αυτά είναι οι αδικίες της ζωής: όταν κάνουν τέτοια έργα στα αλιευτικά καταφύγια δεν τα πουλάνε για μεγάλη μούρη και δεν τους τα χρηματοδοτεί ο Ωνάσης…».

Κι εδώ θαυμάστε ανέμελες τρύπες βράχου εν μέσω τσιμέντου! Ο βράχος ως “έκθεμα”, ως “μπάλωμα”.
Το Ίδρυμα Ωνάση @Stegi_occ είναι στ’ αλήθεια περήφανο για αυτή την εικόνα;
Η Ακρόπολη είναι ανοιχτή, πηγαίνετε να δείτε με τα μάτια σας#Μενδωνη_παραιτησου pic.twitter.com/UKOvAniwX5

— Δέσποινα Κουτσούμπα (@dkutsumba) March 23, 2021

Μόνο όποιος δεν έχει ανέβει ποτέ ως τώρα στην Ακρόπολη μπορεί να μην ενοχληθεί από αυτή την εικόνα.
(πάντως όταν κάνουν τέτοια έργα στα αλιευτικά καταφύγια δεν τα πουλάνε για μεγάλη μουρη και δεν τους τα χρηματοδοτεί το Ιδρυμα Ωνάση…)#Μενδωνη_παραιτησου pic.twitter.com/sinWrOn5lr

— Δέσποινα Κουτσούμπα (@dkutsumba) March 23, 2021

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: