Καθηγητής στις ΗΠΑ: Ένας νέος ιός είναι πιθανό να σκοτώσει 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους

Καθηγητής στις ΗΠΑ: Ένας νέος ιός είναι πιθανό να σκοτώσει 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους  Καθηγητής Νευρο-Ογκολογίας στις ΗΠΑ, προβλέπει έξαρση των πανδημιών στα επόμενα δέκα χρόνια και επισημαίνει ένας ιός είναι πιθανό να σκοτώσει 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Ο Χουάν Φουέγιο (Juan Fueyo), καθηγητής Νευρο-Ογκολογίας στο MD Anderson Cancer Center στο Χιούστον, εξέδωσε το τρίτο του βιβλίο με τίτλο «Viral» και από τη συνοδευτική επιστολή του βιβλίου, είναι πολύ σαφής, αλλά και απαισιόδοξος: «Ένας ιός θα είναι ικανός να εξολοθρεύσει ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού. Είναι πολύ πιθανό ότι η γενιά μας θα υποστεί βιβλική καταστροφή και ότι ένας ιός θα σκοτώσει 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους στα επόμενα δέκα χρόνια», επισημαίνει.

«Υπάρχουν περισσότεροι ιοί στη Γη από όσα τ’ αστέρια στο Σύμπαν και υπάρχουν περισσότεροι ιοί σε ένα μόνο ανθρώπινο ον από όσοι άνθρωποι στη Γη. Σε πενήντα χρόνια οι πανδημίες θα έχουν πολλαπλασιαστεί, ενώ κατά την τελευταία δεκαετία έχουμε βιώσει μια έκρηξη πανδημιών», είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Χουάν Φουέγιο.

Και το χειρότερο: «Η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω φαινομένων όπως η αποψίλωση των δασών, η εξαφάνιση του οικοσυστήματος της ζούγκλας. Ο κίνδυνος θα αυξάνεται γρηγορότερα, αν δεν κάνουμε κάτι. Ας θυμηθούμε τη μολυσματική ισχύ της ευλογιάς, ή του ιού της πολιομυελίτιδας. Ας φανταστούμε έναν ιό που θα συνδυάζει αυτούς τους δύο. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο επόμενος ιός που θα ευθύνεται για μια νέα πανδημία», εξήγησε.

Αρνητικός ο ρόλος των πολιτικών

Τέλος, ο Φουέγιο ήθελε να καταθέσει τη γνώμη του σχετικά με τη διαχείριση της κατάστασης από διάφορες κυβερνήσεις: «Οι περισσότεροι πολιτικοί έχουν μόνο δύο πράγματα στην ημερήσια διάταξή τους: να αλλάξουν το παρελθόν και να σχεδιάσουν την εκδίκηση τους, και όταν κάτι σαν την Covid-19 έρχεται, δεν τους ταιριάζει τίποτα από αυτά για να την καταπολεμήσουν· απλά δεν γνωρίζουν τι να κάνουν», λέει. «Η χρήση της μάσκας έχει πολιτικοποιηθεί, ο αντίκτυπος και ο αριθμός των περιπτώσεων έχει ελαχιστοποιηθεί, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών έχουν διαδραματίσει πολύ αρνητικό ρόλο σε αυτή την πανδημία, σε σύγκριση με την επιστήμη που έχει διαδραματίσει και διαδραματίζει πολύ θετικό ρόλο.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

2 thoughts on “Καθηγητής στις ΗΠΑ: Ένας νέος ιός είναι πιθανό να σκοτώσει 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους

  1. Για τους πολιτικούς συμφωνώ, αλλά και για την επιστήμη; Ποιά επιστήμη; Αυτή που έχει τεθεί στην υπηρεσία των πολυεθνικών; Όλα στον βωμό τους κέρδους;

  2. Για την επιστήμη των μεταλλαγμένων, των εργαστηρίων βιοτεχνολογίας, νανοτεχνολογίας και αεροψεκασμών τι να πούμε. Ναι φταινε οι πολιτικοί αλλα χωρίς την βοήθεια της επιστήμης το μόνο που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να κατεβάσουν τα τάνκς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: