Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν αναγκάστηκε σε υποχώρηση μετά τις απώλειες κοντά στη Σούσα

Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν αναγκάστηκε σε υποχώρηση μετά τις απώλειες κοντά στη Σούσα  Στις 31 Οκτωβρίου, ομάδες σαμποτέρ από τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν άρχισαν να συσσωρεύονται στα ύψη νότια του χωριού Karintak, που βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου κοντά στην πόλη Shusha, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν προσπάθησαν επανειλημμένα να εισέλθουν στο Karintak, αλλά έχοντας υποστεί μεγάλες απώλειες -όπως μεταδίδει το AlmasdarΝews- αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.

Το πρωί, άλλαξαν την τακτική τους και αφού υπέστησαν ένα χτύπημα από το χωριό Karintak λίγα χιλιόμετρα προς τα νότια, προσπάθησαν να κόψουν το δρόμο που συνδέει την πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, Στεπανάκερτ με το Goris.

Προς το παρόν, ο δρόμος έχει αποκλειστεί και από τις δύο πλευρές από τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, αλλά οι Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Άμυνας του Αρτσάκ (όπως ονομάζει η Αρμενία το Ναγκόρνο Καραμπάχ) εργάζονται σε αυτόν τον τομέα, διεξάγοντας μια επιχείρηση για να καταστρέψουν τους σαμποτέρ.

Το ίδιο το χωριό Karintak υπέστη επανειλημμένα επιθέσεις από το πυροβολικό του Αζερμπαϊτζάν, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης βομβών διασποράς.

Η πόλη της Σούσα βρίσκεται επίσης υπό συνεχή βομβαρδισμό από τις 3 π.μ. Το πυροβολικό του Στρατού του Αρτσάκ ανταποδίδουν τα πυρά.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη.

Πηγή: AMN

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: