Ραγδαίες εξελίξεις: Φεύγει το Oruc Reis! Κατευθύνεται προς Αίγυπτο – Πώς θα αντιδράσει ο Αλ Σίσι;

Ραγδαίες εξελίξεις: Φεύγει το Oruc Reis! Κατευθύνεται προς Αίγυπτο – Πώς θα αντιδράσει ο Αλ Σίσι;  Κίνδυνος ανάφλεξης με απρόβλεπτες συνέπειες.

Στα νερά της ανατολικής Μεσογείου συνεχίζει να πλέει το τουρκικό ερευνητικό, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά της ελληνοτουρκικής κρίσης.

Αν και το απόγευμα της Δευτέρας (26.10) το Oruc Reis βρισκόταν περίπου 40 μίλια νοτιοανατολικά της Καρπάθου, σταδιακά άρχισε να αλλάζει ρότα και να κατευθύνεται νότια με πορεία προς την Αίγυπτο.

Το ερώτημα λοιπόν είναι, πού θα φτάσει; Πόσο κοντά στις αιγυπτιακές ακτές; Θα αποπειραθεί να προκαλέσει την κυβέρνηση Σίσι; Θα καταπατήσει και την ελληνοαιγυπτιακή ΑΟΖ;

Ραγδαίες εξελίξεις: Φεύγει το Oruc Reis! Κατευθύνεται προς Αίγυπτο – Πώς θα αντιδράσει ο Αλ Σίσι;

Αν το κάνει, τότε είναι δεδομένο πως η Μεσόγειος θα πάρει… φωτιά με απρόβλεπτες συνέπειες. Η αιγυπτιακή κυβέρνηση του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι θεωρεί εχθρό τον Ερντογάν και είναι βέβαιο πως δεν θα αφήσει το Oruc Reis να πατήσει ούτε σταγόνα αιγυπτιακής θάλασσας. Θα σταματήσει τους Τούρκους με κάθε τρόπο και κόστος.

Το Πολεμικό μας Ναυτικό παρακολουθεί κάθε κίνηση των Τούρκων, προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσει τις επόμενες δράσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Αν ωστόσο επιχειρήσει να «σπάσει» τον 28ο Μεσημβρινό, τότε… κανείς δεν θα μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα!

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: