Η πλατεία Αβησσυνίας στο Μοναστηράκι
Η πλατεία Αβησσυνίας στο Μοναστηράκι  Αλήθεια πόσοι Αθηναίοι κι (όχι μόνο) γνωρίζουν σήμερα,πως πήρε το όνομά της και κυρίως προς τιμή, ποιου γεγονότος η πλατεία Αβησσυνίας στο Μοναστηράκι?
Κοντά στην πλατεία Μοναστηρακίου, βρίσκεται η πλατεία Αβησσυνίας, ανάμεσα στις οδούς Ερμού και Ηφαίστου.
Η πλατεία αυτή φημίζεται για τα παλαιοπωλεία της και το παζάρι, γνωστό και ως Γιουσουρούμ. Ακόμη και σήμερα, συναντά κανείς εξίσου πολλούς παλιατζήδες να πωλούν αντίκες. Βέβαια, τα περισσότερα καταστήματα εμπορεύονται κατά βάσιν καινούργια προϊόντα, ως επί το πλείστον τουριστικά είδη και ρούχα.

Γνωρίζατε ότι ο φτωχός λαός της Αιθιοπίας / Αβησσυνίας παλιότερα, στάθηκε στο πλευρό των Ελλήνων στις δύσκολες περιόδους του Ελληνισμού?
Αλήθεια, ποιος γνωρίζει ότι η Αιθιοπία, παρ’όλη τη φτώχεια της – μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, ήταν από τις λίγες χώρες που έστειλε ζώα άροσης (αλέτρι+ζυγός), στην Ελλάδα σαν βοήθεια στους πρόσφυγες?
Για την ακρίβεια όταν ο Αντιβασιλέας της Αβησσυνίας Ρας Τάφαρι Μακάνεν (ο μετέπειτα Χαϊλέ Σελασιέ) επισκέφθηκε την Ελλάδα το 1924, βλέποντας την άθλια κατάσταση των προσφυγικών καταυλισμών, αποφάσισε να σταλούν σαν άμεση βοήθεια 300 βοοειδή ειδικά για αγροτικές εργασίες σαν ελάχιστη βοήθεια μιας πάμπτωχης χριστιανικής χώρας σε μια άλλη πάμπτωχη χριστιανική χώρα…
Για να τιμηθεί το γεγονός αυτό λοιπόν, πήρε το όνομα της η πλατεία Αβησσυνίας στο Μοναστηράκι !!!
Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: