Πούτιν: «Σημαντικό γεγονός η εκτόξευση του υπερηχητικού πυραύλου Zircon»

Πούτιν: «Σημαντικό γεγονός η εκτόξευση του υπερηχητικού πυραύλου Zircon»  Η εκτόξευση του ρωσικού υπερηχητικού πυραύλου Zircon στη Θάλασσα του Μπάρεντς, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, και σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, ο πύραυλος έπιασε ταχύτητα Mach 8.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαιρέτησε την επιτυχημένη εκτόξευση του πυραύλου, τονίζοντας ότι πρόκειται για σημαντικό γεγονός για τη χώρα του που συμβάλλει στην ασφάλεια του έθνους.

Επίσης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όσους συμμετείχαν στη δοκιμή και ευχαρίστησε τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον αρχηγού του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Βαλερί Γκερασίμοφ.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους σας για τη δουλειά σας και τα αποτελέσματά της και να εκφράσω την ελπίδα ότι στο μέλλον όλοι οι ειδικοί που θα εμπλέκονται στον εξοπλισμό του ρωσικού στρατού θα συνεχίσουν να εργάζονται τόσο αποτελεσματικά και επίμονα όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα» δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Οι πύραυλοι Zircon μπορεί να φτάσει ταχύτητες έως και Mach 9, δηλαδή εννέα φορές πιο γρήγορα από την ταχύτητα του ήχου. Θα έχει λειτουργικό εύρος 1.000 χιλιομέτρων, ικανό να χτυπήσει τόσο στόχους σε νερό όσο και χερσαίους.

Το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι πύραυλοι Zircon πρόκειται να τοποθετηθούν σε πυρηνικά υποβρύχια και πλοία, αλλά υπάρχουν επίσης σχέδια για την ανάπτυξη μιας επίγειας έκδοσης.

Οι δοκιμές του πυραύλου Zircon άρχισαν στα τέλη του περασμένου έτους, με τον υφυπουργό Άμυνας, Αλεξέι Κριβορούτσκο, να επισημαίνει ότι αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία κάποια στιγμή το 2021 ή το 2022.

Η Ρωσία, προφανώς, έγινε η πρώτη χώρα που έθεσε σε χρήση ένα υπερηχητικό όπλο μετά την κυκλοφορία του Avangard, τον Δεκέμβριο του 2019.

Βέβαια, εκτός από τους πυραύλους Avangard και Zircon, το φιλόδοξο υπερηχητικό πρόγραμμα της Ρωσίας περιλαμβάνει, επίσης, και τον Kinzhal.

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: