Αζερμπαϊτζάν για πιθανή χρήση Iskander από Αρμενία: «Μην τολμήσει να τα εκτοξεύσει – Θα το μετανιώσει»!

Αζερμπαϊτζάν για πιθανή χρήση Iskander από Αρμενία: «Μην τολμήσει να τα εκτοξεύσει - Θα το μετανιώσει»!  Τρόμος στα Μπακού από την ενδεχόμενη χρήση των βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς 9K720 Iskander που διαθέτει η Αρμενία (περί τους 6 με 8 διπλούς εκτοξευτές)

«Η χρήση πυραυλικών συστημάτων Iskander από την Αρμενία θα οδηγήσει σε δυναμική και σκληρή απάντηση», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν Ζακίρ Χασάνοφ, σχολιάζοντας δηλώσεις Αρμένιων επισήμων, ότι εάν τουρκικά F-16 εντοπισθούν να προσβάλλουν θέσεις των αρμενικών δυνάμεων τότε το Γερεβάν θα απαντήσει με Iskander.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δήλωση αυτή έγινε στη διάρκεια ειδικής συνάντησης, στην οποία αποφασίστηκε να συνεχισθεί η επίθεση στη ζώνη σύγκρουσης του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Μάλιστα, το μήνυμα αυτής της συνάντησης των αξιωματούχων του στρατού του Αζερμπαϊτζάν ήταν ο σχεδιασμός της καταστροφής των εχθρικών (αρμενικών) δυνάμεων, προτείνοντας να ληφθούν ορισμένα σημαντικά μέτρα στις περιοχές που έχουν τεθεί υπό τον έλεγχο του Αζερμπαϊτζάν.

“Εάν ο εχθρός χρησιμοποιήσει τακτικά συστήματα πυραύλων Iskander, θα ληφθούν επαρκή και σκληρά αντίποινα”” είπε ο εκπρόσωπος  του αρμενικού υπουργείου Άμυνας Αρτσρούν Χοβχανισιάν  δήλωσε νωρίτερα ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποίησαν μεγάλα διαμετρήματα MLRS “Smerch”, “Polonez” και το τούρκικο T-300 Kasirga για να βομβαρδίσουν το Στεπανακέρτ, αλλά και το ίδιο το έδαφος της Αρμενίας εάν απαιτηθεί.

Πάντως βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί δείχνει εκτόξευση ενός άλλου βαλλιστικού πυραύλου της Αρμενίας του OTR-21 Tochka με βεληνεκές 70 χλμ. Υπενθυμίζεται πως ο Iskander έχει βεληνεκές που ξεπερνά τα 280 χλμ.!

ΠΗΓΗ : PRONEWS.GR

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: