Τουρκία: Είμαστε αποφασισμένοι να αρχίσουμε γεωτρήσεις στις περιοχές που συμφωνήσαμε με τη Λιβύη

Τουρκία: Είμαστε αποφασισμένοι να αρχίσουμε γεωτρήσεις στις περιοχές που συμφωνήσαμε με τη Λιβύη  Η Τουρκία δείχνει αποφασισμένη να τραβήξει το σχοινί στην Ανατολική Μεσόγειο, παρά την αντίδραση ΗΠΑ, Ρωσίας και ΕΕ.Η Τουρκία δείχνει αποφασισμένη να τραβήξει το σχοινί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Ιμπραχίμ Καλίν ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα πραγματοποιήσει έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο και στις περιοχές θαλάσσιας ευθύνης που συμφώνησε με τη Λιβύη.

Μετά το τέλος του υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του Ερντογάν ο Καλίν δήλωσε: «Λόγω της συμφωνίας μας με την επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης θα συνεχίσουμε τις σεισμικές έρευνες και τις γεωτρήσεις μας στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και στις περιοχές που συμφωνήσαμε με τη Λιβύη. Σε αυτό το ζήτημα πρέπει να τονίσω πως είμαστε αποφασισμένοι».

Αυτό σημαίνει πως η Τουρκία σκοπεύει να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις εντός της θαλάσσιας ζώνης που εκτείνεται νότια και δυτικά του Καστελόριζου και ως τη Λιβύη.

Υπενθυμίζεται πως σε κείμενο που υπέγραφε ο δημοσιογράφος Μεχμέτ Α. Καντζί στο κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu στις 25 Δεκεμβρίου περιγράφεται πως η Τουρκία θέλει να… κυριαρχήσει στη Μεσόγειο.

«Η νέα γεωστρατηγική της Τουρκίας από την Τρίπολη έως τη Ντόχα: Υπεράσπιση μιας περιοχής» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος με τον νέο προκλητικό χάρτη από την Τουρκία. «Έχοντας πάρει μαθήματα από τα λάθη που έγιναν πριν από 100 χρόνια, η Τουρκία τώρα χτίζει μια δυναμική γραμμή άμυνας από τη Μεσόγειο έως τον Ινδικό Ωκεανό», ανέφερε το δημοσίευμα, παρουσιάζοντας μάλιστα και έναν προκλητικό χάρτη.

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: