ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΝΑΦΛΕΞΗ! ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΔΙΩΞΑΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ – ΤΟ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΒΥΘΙΣΗ

ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΝΑΦΛΕΞΗ! ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΔΙΩΞΑΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ – ΤΟ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΒΥΘΙΣΗ  Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post, τουρκικό πολεμικό πλοίο εκδίωξε ισραηλινό ερευνητικό πλοίο από την κυπριακή ΑΟΖ, στα δυτικά-νοτιοδυτικά της, χωρίς καν να αντιδράσει το Ισραήλ!

Την είδηση επιβεβαίωσε πριν λίγο το ισραηλινό υπουργείο Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτων.

Στο ωκεανογραφικό σκάφος Bat Galim ένα σκάφος που ανήκε στην ισραηλινή Ωκεανογραφική και Λιμνολογική Ερευνητική Υπηρεσία, επέβαιναν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion καθώς και ένας Κύπριος γεωλόγος, οι οποίοι πραγματοποιούσαν έρευνα μετά από εντολή της ισραηλινής κυβέρνησης και είχαν λάβει άδεια από την Λευκωσία,

Το τουρκικό πλοίο εξέπεμψε μήνυμα και οι Τούρκοι απαίτησαν από το πλοίο και τους ερευνητές να μετακινηθούν άμεσα από την περιοχή γιατί βρισκόντουσαν «εντός της τουρκικής ΑΟΖ»!

Το Τελ Αβίβ δεν προχώρησε ούτε σε διάβημα, ούτε έστειλε κάποια ναυτική ή αεροπορική βοήθεια στο ερευνητικό σκάφος του.

Eίναι η πρώτη φορά που η Τουρκία στέλνει πολεμικό πλοίο για να αντιμετωπίζει ερευνητικό του Ισραήλ και η δεύτερη φορά που επιβάλλει την θέλησή της με απειλή χρήσης βίας μετά την εκδίωξη του ιταλικού γεωτρύπανου το 2018.

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: