Καταγγελία-βόμβα: Στρατόπεδα εκπαίδευσης «ανταρτών πόλης» στα Εξάρχεια, σιωπά το υπουργείο  Ιρλανδοί, Ολλανδοί, Ισπανοί, αλλά και νεαροί Έλληνες «εκπαιδεύονται» στο αντάρτικο πόλης σε «στρατόπεδα» που έχουν την έδρα τους στα Εξάρχεια. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους, τοποθετήθηκε και η χθεσινή βόμβα στον Άγιο Διονύσιο. Υπάρχουν νέοι που στρατολογούνται, η αστυνομία το ξέρει, η αντιτρομοκρατική το ξέρει, το υπουργείο κάνει ότι δεν το ξέρει!Αυτή την πρωτοφανή καταγγελία έκανε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, καθηγητής αντιεγκληματικής πολιτικής, Θόδωρος Παπαθεοδώρου στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ και επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση «γιατί δείχνει ανοχή».

Μάλιστα όπως εκτίμησε, η έκρηξη στον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι είχε «εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Ήταν βόμβα χαμηλής ισχύος, κάποια καλώδια ήταν εμφανή. Ήταν εκπαίδευση».

«Υπάρχουν ομάδες που εκπαιδεύονται στην Αθήνα για πόλεμο δρόμου στις πόλεις. Έχουν γίνει συλλήψεις υπηκοότητας ισπανικής, ιρλανδικής ολλανδικής, κ.λ.π., γιατί; Γιατί έρχονται στο ημιαυτόνομο κρατίδιο το κέντρο της Αθήνας, στα Εξάρχεια; Εκπαιδεύονται στον πόλεμο δρόμου, να φτιάχνουν βόμβες και μολότοφ. Η αστυνομία γνωρίζει ότι στις καταλήψεις μένουν και άτομα ξένης εθνικότητας. Γιατί δεν συλλαμβάνονται, γιατί δεν εκκαθαρίζονται αυτές οι καταλήψεις που είναι εστίες εγκληματικότητας;» διερωτήθηκε και έδωσε τη δική του απάντηση: «Δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Έχουμε την ανάδειξη νέων μορφών τρομοκρατίας. Δεν το πρόσεξε τα προηγούμενα χρόνια η Πολιτεία, υπήρξε ρωγμή στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινόμενων. Χαλάρωσε το σχέδιο της αντιτρομοκρατικής. Για εμάς όλο αυτό είναι επικίνδυνο, οι καταλήψεις στα Εξάρχεια, οι αντικοινωνικές ομάδες που χρησιμοποιούν βόμβες. Στην επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας συμμετείχαν και αλλοδαποί, τι θέλουν οι ξένοι εδώ; Εκπαιδεύονται σε αυτόν τον τύπο πολέμου της πόλης. Μια νέα γενιά τρομοκρατίας δημιουργείται τώρα και θα δούμε στο μέλλον τα αποτελέσματα, αυτό με ανησυχεί και με φοβίζει. Είναι τρομοκρατία».

Ο κ. Παπαθεοδώρου εστίασε στην επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας, καθώς όπως ισχυρίστηκε: «εκεί επεδίωκαν νεκρό».Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δείχνει ανοχή και ζήτησε να παρέμβει σθεναρά. «Τα τυφλά χτυπήματα πολλαπλασιάζονται στην Αθήνα. Η κυβέρνηση δεν δίνει καθόλου σημασία στις παρυφές υπάρχουν νέοι που στρατολογούνται, η αστυνομία το ξέρει και η αντιτρομοκρατική το ξέρει, το υπουργείο κάνει ότι δεν το ξέρει. Πολλαπλασιάστηκαν οι καταλήψεις στα Εξάρχεια τα τελευταία χρόνια. Χρειάζεται μηδενική ανοχή για να μην τροφοδοτούνται τέτοιες ενέργειες».

Όπως είπε ο κ. Παπαθεοδώρου είχε επισημάνει τους κινδύνους στον τέως υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκα, αλλά όπως σημείωσε «δεν έκανε απολύτως τίποτα. Η απάντησή του ήταν ότι »δεν είναι η καταστολή ο δικός μας ο τρόπος». Επίσης μου είπε, »ότι υπάρχει σχέδιο που θα το δούμε να αναπτύσσεται»».

Καταλήοντας επανέλαβε: «Εφόσον το δόγμα δεν είναι μηδενική ανοχή, έχουμε πρόβλημα. Αποφασίζει ο υπουργός μέχρι που θα αφήσει να γίνουν ενέργειες»