Νέες φωτογραφίες από τον πλανήτη Άρη έστειλε το InSight (φωτο)
Νέες φωτογραφίες από τον πλανήτη Άρη έστειλε το InSight (φωτο)

Το φωτογραφικό «άλμπουμ» από τον πλανήτη Άρη εμπλούτισε την Παρασκευή το διαστημικό επιστημονικό σκάφος InSight που βρίσκεται εδώ και ημέρες στον «κόκκινο» πλανήτη.
Τις φωτογραφίες τράβηξε ο ρομποτικός βραχίονας του InSight που έχει μήκος 2 μέτρων προκειμένου να δώσει στους επιστήμονες μια εικόνα του εδάφους στο οποίο έχει προσγειωθεί.

Νέες φωτογραφίες από τον πλανήτη Άρη έστειλε το InSight (φωτο)  Νέες φωτογραφίες από τον πλανήτη Άρη έστειλε το InSight (φωτο)  Νέες φωτογραφίες από τον πλανήτη Άρη έστειλε το InSight (φωτο)  Νέες φωτογραφίες από τον πλανήτη Άρη έστειλε το InSight (φωτο)  Νέες φωτογραφίες από τον πλανήτη Άρη έστειλε το InSight (φωτο)
Οι εικόνες αυτές είναι απαραίτητες στους ειδικούς της NASA προκειμένου να αποφασίσουν πού θα τοποθετήσουν τα επιστημονικά όργανα που μεταφέρει το InSight, μια διαδικασία που αναμένεται να πάρει 2-3 μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί.
«Σήμερα βλέπουμε τις πρώτες εικόνες του χώρου εργασίας μας. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα δούμε περισσότερες λεπτομέρειες ώστε να σχηματίσουμε ένα πλήρες μωσαϊκό του χώρου» δήλωσε επιστήμονας της NASA.
Ανάμεσα στις φωτογραφίες βρίσκεται και μια που «ανήρτησε» το InSight στο λογαριασμό του στο Twitter και στην οποία επικεντρώνεται σε δύο μικρά τσιπ στα οποία αναγράφονται τα ονόματα των 2,4 εκατομμυρίων ανθρώπων που υπέγραψαν ένα κείμενο για να «πετάξουν» μέσα στο διάστημα. «Είμαστε στον Άρη φίλοι μου. Είστε όλοι επίτημοι Αρειανοί» αναφέρεται στην ανάρτηση.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: