Περίεργες Μαζικές Επιθέσεις από Δηλητηριώδεις Αράχνες
Περίεργες Μαζικές Επιθέσεις από Δηλητηριώδεις Αράχνες

Οι περισσότεροι από εμάς θα θυμόμαστε το μυστηριώδες «πέπλο που έφτιαξαν αράχνες» στο Αιτωλικό και κάλυψε μία τεράστια έκταση από την βλάστηση μέχρι και βάρκες ολόκληρες.

Τώρα έχουμε δύο άλλα περίεργα κρούσματα, αλλά αυτή τη φορά όχι με «υφαντά φτιαγμένα από ιστούς αράχνης». Σύμφωνα με την Βρετανική dailymail.co.uk, στις 9/10/18, τουλάχιστον 7 σχολεία εκκενώθηκαν στο Λονδίνο και χιλιάδες παιδιά στάλθηκαν στα σπίτια τους όταν παρατηρήθηκε εισβολή από False Widows, ένα είδος αράχνης.

Αμέσως, οι ομάδες καταπολέμησης των παρασίτων έκαναν τις ανάλογες επιχειρήσεις για να φέρουν την εστία υπό έλεγχο πριν από οποιαδήποτε εκκόλαψη αυγών.
Οι False Widows, καταγράφηκαν για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη δεκαετία του 1870, αφού πιστεύεται ότι ήρθαν σε φορτηγά πλοία από τη Μαδέρα και τα Κανάρια Νησιά.
Τα δαγκώματα αυτής της αράχνης, η οποία έχέι το μέγεθος ενός κέρματος 50 πεννών, μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, πρήξιμο ή μια άσχημη λοίμωξη εάν αφεθούν χωρίς θεραπεία, ενώ θα μπορούσαν ακόμη και να σκοτώσουν σε σπάνιες περιπτώσεις.
Ένα άλλο περιστατικό που αναφέρει επίσης η dailymail.co.uk, την ίδια μέρα, είναι εκείνο που έλαβε χώρα στην Αυστραλία.
Οι κάτοικοι έχουν ειδοποιηθεί να είναι προσεκτικοί από τις δηλητηριώδεις αράχνες που έρχονται στην επιφάνεια ύστερα την καταρρακτώδη βροχή, που τις βγάζουν από τις φωλιές τους μέσα στο χώμα, σε βάθος 60 περίπου εκατοστών.
Το Poisons Information Centre έχει ήδη δεχτεί κλήσεις για μια σειρά από τσιμπήματα funnel-web spider, ένα είδος αράχνης, που μπορούν να σκοτώσουν ένα άτομο σε μόλις 15 λεπτά.
Όπως βλέπουμε, μαζί με τον καιρό τρελαίνονται και αυτά τα είδη, οπότε όπως αντιλαμβανόμαστε, η Κλιματική Αλλαγή -για όποιον λόγο και αν συμβαίνει- δεν φέρνει μόνο Ακραία Καιρικά Φαινόμενα, αλλά και ακραίες συμπεριφορές σε κάποια είδη ζώων, εντόμων, ενδεχομένων και πτηνών, καθώς κάποια βρέθηκαν να πετάνε μεθυσμένα, εξαιτίας πιθανότατα πρόωρης ωρίμανσης κάποιων φρούτων που έφαγαν.

diadrastika.com
Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: