Η νέα ανακάλυψη του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων θα μπορούσε να «ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ»
Η νέα ανακάλυψη του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων θα μπορούσε να «ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ»

Μεγάλοι επιστήμονες του Συγκρουστή Αδρονίων έχουν αποκαλύψει μια ΑΔΥΝΑΜΙΚΗ ανωμαλία στην πραγματικότητα τόσο σημαντική που απειλεί να υπονομεύσει την ίδια τη φυσική.
Η αποκάλυψη έχει εντοπιστεί στον υποατομικό κόσμο όπου τα σωματίδια είναι απλά σκουλήκια ύπαρξης και επιβιώνουν μόνο για μικροδευτερόλεπτα – αλλά η νέα επιστήμη θα μπορούσε να δει 100 χρόνια αποδεκτής φυσικής να ρίχνεται στον κάδο των σκουπιδιών.Η ανακάλυψη είναι τόσο ανησυχητική που απειλεί να υπονομεύσει το λεγόμενο Πρότυπο Μοντέλο – το θεμέλιο της σύγχρονης φυσικής και μια προσπάθεια να διατυπώσει μια θεωρία για τα πάντα.
Ο κορυφαίος βρετανός φυσικός Tara Shears, ο οποίος διεξάγει έρευνα στο διάσημο atom-smasher στο Cern της Ελβετίας, δήλωσε εάν η ανωμαλία – η οποία εξακολουθεί να αναλύεται – αποδειχτεί σωστή τότε θα «σπάσει την επιστήμη».

Πρόσθεσε: «Ως φυσικός σωματιδίων είναι τόσο μεγάλος όσο ο Αϊνστάιν.
«Είναι εξαιρετικά συναρπαστικό γιατί θα μας οδηγήσει στη διάσπαση της επιστήμης και θα έχει τεράστιες συνέπειες».

Το Πρότυπο Μοντέλο ήταν το όνειρο μεγάλων επιστημόνων από τον Αϊνστάιν μέχρι τον Χόκινγκ – και πολλοί φυσικοί πίστευαν ότι η ανθρωπότητα έρχεται πιο κοντά σε μια τελική θεωρία που εξηγούσε τα πάντα στο σύμπαν.
Αλλά η νέα ανακάλυψη του LHC έχει προκαλέσει σύγχυση στην αισιοδοξία των επιστημόνων.
Αρχικά, οι φυσικοί στο τεράστιο LHC απέρριψαν τα νέα ευρήματα ως ένα λάθος ή μια ιδιορρυθμία του επτά χιλιομέτρων μακρού συγκρουστήρα.
Αλλά τα επαναλαμβανόμενα πανομοιότυπα ευρήματα των φρικιαστικών κινήσεων ενός απειροελάχιστα μικρού σωματιδίου γνωστού ως Muon φαινεται να αποδεικνύονται πειστικά.
Το πιο σημαντικό είναι ότι τα δεδομένα δεν μπορούσαν να εξηγηθούν μακριά χρησιμοποιώντας τους καθιερωμένους κανόνες της θεωρητικής φυσικής.
Σε συνέντευξή του στην έκθεση Express.co.uk στο περιοδικό New Scientist Live στο Λονδίνο, η κ. Shears, καθηγητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, δήλωσε ότι τα σωματίδια κανονικά συμπεριφέρθηκαν σύμφωνα με τις προβλέψεις της θεωρητικής φυσικής – στην περίπτωση αυτή, θα διασπάσει δύο σωματίδια γνωστά ως Taus και Muons,που θα πρέπει να εκτοξευθούν.
Ωστόσο, οι ερευνητές του LHC ανακάλυψαν ότι οι Muons δεν ακολουθούσαν τη φυσική του Μοντέλου και έπεφταν 25% λιγότερο από ό, τι έπρεπε.
Η κ. Shears δήλωσε: «Τα Muons παρήχθησαν 25% λιγότερο συχνά από τα ηλεκτρόνια και αυτό δεν συμβαίνει στο κανονικό μοντέλο.
«Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο όταν υπάρχει νέα φυσική εκεί έξω.
«Τα ευρήματα του LHC είναι 25% πολύ χαμηλά και αναμένουμε με ανυπομονησία την έκβαση αυτών των δεδομένων – αν παραμείνει έτσι, τότε αυτό θα ήταν το πρώτο σημάδι για κάτι πραγματικά νέο εκεί έξω.
«Δεν έχουμε ιδέα τι είναι – δεν είναι τίποτα που έχουμε ξανα γνωρίσει.»
Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η επίλυση του παζλ ανωμαλίας Muon θα ρίξει φως στο μεγαλύτερο βραβείο στη φυσική – το πρόβλημα της Dark Matter και της σχετικής σκοτεινής ενέργειας.
Η κ. Shears είπε: «Αυτό είναι το επόμενο βήμα σε αυτή την περιπέτεια.
«Πολλοί άνθρωποι σκέφτηκαν ότι θα βρούμε στοιχεία σκοτεινής ύλης και οι έλεγχοι μας είναι ακόμα πολύ ελπιδοφόροι
«Αυτό είναι μεγαλύτερο από το Higgs Bosun, είναι βραβείο Νόμπελ, μας λέει τι είναι το σύμπαν
«Είμαστε απελπισμένοι να βρούμε απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις – αλλά βλέπουμε απλώς μετρήσεις που δεν ταιριάζουν».
AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ EXPRESS : Corfiatiko.blogspot.com

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: