Βρέθηκε Προκατακλυσμιαίο Τείχος Ενός Χαμένου Πολιτισμού στο Τέξας;
Βρέθηκε Προκατακλυσμιαίο Τείχος Ενός Χαμένου Πολιτισμού στο Τέξας;

Η πόλη του Rockwell πήρε το όνομά της από ένα μυστηριώδες τοίχο κρυμμένο κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Κάποιοι αναφέρονται σε αυτό ως το «Προκατακλυσμιαίο Τείχος του Τέξας».
Πάνε περισσότερο από 100 χρόνια πριν, όταν ένα περίεργο τείχος ανακαλύφθηκε στο Τέξας. Τώρα, φαίνεται να αποδεικνύεται ότι πρόκειται για τα απομεινάρια ενός πολύ μακρόχρονου πολιτισμού που κατοικούσε στην περιοχή, κατά το περασμένο παρελθόν. Υπάρχει μια πόλη στο Τέξας που ονομάζεται Rockwall. Οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν εκεί δεν έχουν απολύτως καμία ιδέα από πού πήρε το όνομά της. Φαίνεται να αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι η πόλη πήρε το όνομά της, αφού σκάφτηκε και ανακαλύφθηκε αυτό το τείχος, παρέα μαζί με ένα τεράστιο κρανίο, ύστερα από αναζήτηση ανθρώπων για νερό.

Σύμφωνα με αναφορές, ο Χάρτης του Προκατακλυσμιαίου Τείχους δείχνε ένα σχεδόν τέλειο ορθογώνιο με πλάτος 4 και μήκους 7 μιλίων (περίπου 6,5 X 11 χιλιόμετρα), συνολικής επιφάνειας άνω των 20 τετραγωνικών μιλίων (δηλαδή 32 χλμ).
Βρέθηκε Προκατακλυσμιαίο Τείχος Ενός Χαμένου Πολιτισμού στο Τέξας;
Αποδεικνύεται ότι η κορυφή του τοίχου είχε ομοιόμορφη ανύψωση 550 ποδιών (περίπου 167 μέτρα) πάνω από τη στάθμη της θάλασσας.

Αλλά πώς ανακαλύφθηκε ο τοίχος;

Όλα ξεκίνησαν όταν το 1852, ο TU Wade, ο BF Boydston και ο κ. Stevenson έφτασαν στην περιοχή να ιδρύσουν μια γεωργική κοινότητα, πριν από οποιονδήποτε άλλον.
Μετά από επιπρόσθετες ανασκαφές, ο κ. Wade ανακάλυψε ένα τείχος βράχου που είχε θαφτεί κάτω από το έδαφος και ο οποίος ήταν τεράστιος σε μήκος. Στη συνέχεια, ανακάλυψαν αυτό που φαίνεται να είναι μια σχεδόν τέλεια πλατεία. Έφτασαν στα 30 πόδια βάθος, αλλά δεν βρήκα το τέλος αυτής της δομής – αν υποθέσουμε ότι υπάρχει κάποια τεχνητή δομή.
Βρέθηκε Προκατακλυσμιαίο Τείχος Ενός Χαμένου Πολιτισμού στο Τέξας;
Χρόνια μετά, το 1949, ο κ. Sanders της Forth Worth, πραγματοποίησε νέες ανασκαφές που είχαν ως αποτέλεσμα να εντοπίσουν τέσσερις μεγαλιθικές πέτρες που έφεραν στην επιφάνεια με βάρος αρκετών τόνων. Μία από τις πέτρες είχε περίεργα χαράγματα που έμοιαζαν με πικτογράμματα, δηλαδή κάτι σαν ιδεογράμματα, εικόνες με παραστάσεις.
Είναι ενδιαφέρον ότι υπάρχουν αναφορές θυρών ή περασμάτων που βρέθηκαν στον τοίχο χάρη στις ανασκαφές τα τελευταία εκατό χρόνια. Η εφημερίδα Morning News του Dallas ανέφερε για αυτή την ανακάλυψη το 1967:

«Τη δεκαετία του 1920, ο TH Meredith είπε ότι  είχε σκάψει ένα πηγάδι προς εκμετάλλευσή του ακριβώς ανατολικά της πόλης του Rockwall και ο κ. Meredith δήλωσε ότι το σκάψιμο πήγε καταμήκος ενός τείχους ο οποίος φαινόταν να έχετε ένα τόξο πάνω από μια πόρτα ή ένα παράθυρο».

Εκτός από όλα τα παραπάνω, οι ανασκαφές έφεραν στο φως περίεργους μεταλλικούς δακτυλίους αποτελούμενους από κασσίτερο, τιτάνιο και σίδηρο.

«Ο εκτεθειμένος τοίχος είναι αρκετά εντυπωσιακός όταν τον πρωτοδεί κάποιος. Για να καθορίσει την προέλευσή του, τη γένεση και την ηλικία, επικαλείται ορισμένες συναρπαστικές ερευνητικές ευκαιρίες που σίγουρα μπορούν να προωθήσουν την κατανόησή μας για αυτό το είδος φαινομένων.
Το πιο σημαντικό όμως είναι το γεγονός ότι οι γεωλόγοι, στην πραγματικότητα, δεν γνωρίζουν τις ακριβείς διαδικασίες που δημιούργησαν αυτό το χαρακτηριστικό. Ως εκ τούτου, μια συστηματική και λεπτομερής μελέτη ενός τμήματος του τοίχου έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει τις γνώσεις μας και να αποκαλύψει νέα δεδομένα που δεν έχουν ληφθεί υπόψη μέχρι τώρα», αναφέρει ο Randall Moir Ph.D. Αρχαιολόγος – Ντάλας, Τέξας

Προς το παρόν, αν και φαίνεται ότι συγκεντρώνονται κεφάλαια για περαιτέρω ανασκαφές, δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι αυτό το παράξενο τείχος που θάφτηκε κάτω από την επιφάνεια είναι η τελική απόδειξη ενός χαμένου προκατακλυσμιαίου πολιτισμού που έζησε τα χρόνια εκείνα στο Τέξας.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: