Αποκρύψεις NASA για ευρήματα στην Σελήνη!!!
Αποκρύψεις NASA για ευρήματα στην Σελήνη!!!

Η ΝΑΣΑ απέκρυβε σαράντα χρόνια τα σεληνιακά ευρήματα.


Ο πρώην διευθυντής του τμήματος ελέγχου δεδομένων και φωτογραφιών, στο εργαστήριο επεξεργασίας σεληνιακών φωτογραφιών της ΝΑΣΑ, Κεν Τζόνστον, που ήταν υπεύθυνος στη διάρκεια του επανδρωμένου σεληνιακού προγράμματος Απόλλων, έχει αποκαλύψει αρκετά συγκλονιστικά πράγματα τον τελευταίο καιρό στις ΗΠΑ.
Αποκρύψεις NASA για ευρήματα στην Σελήνη!!!
Ο εξειδικευμένος αυτός επιστήμονας αποκάλυψε ότι οι Αμερικανοί αστροναύτες βρήκαν απαρχαιωμένα μηχανήματα άγνωστης προέλευσης στο έδαφος της Σελήνης. Εντόπισαν ακόμη κάποιο μηχάνημα τεχνολογίας ελέγχου της βαρύτητας. Και δεν ήταν μόνον αυτά που βρήκαν όταν προσεληνώθηκαν.
Οι αστροναύτες φωτογράφισαν τα αντικείμενα αλλά η ΝΑΣΑ διέταξε τον Τζόνστον να καταστρέψει αμέσως τις φωτογραφίες. Ο Τζόστον όμως δεν ακολούθησε τις οδηγίες.
Στα δημοσιεύματά του ο πρώην διευθυντής ανέφερε πως η Αμερικανική Κυβέρνηση κρατούσε τις πληροφορίες αυτές μυστικές για σαράντα χρόνια.

Αποκρύψεις NASA για ευρήματα στην Σελήνη!!!

Οι αποκαλύψεις αυτές του Τζόνστον που αρχίζουν από την εποχή του προγράμματος Απόλλων, παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε ένα νέο βιβλίο που τιτλοφορείται «Σκοτεινή Αποστολή: η μυστική ιστορία της ΝΑΣΑ», (“Dark Mission: the Secret History of NASA” ). Το βιβλίο αυτό συνυπογράφεται και από τον πρώην σύμβουλο της ΝΑΣΑ Ρίτζαρντ Χώγκλαντ καθώς και τον Μάικ Μπάρα που είναι σύμβουλος αεροδιαστημικής εφαρμοσμένης μηχανικής.
Όπως έγινε γνωστό ο διευθυντής του διαστημικού προγράμματος Κέι Φερράρι, (JPL Director of the SSA Program) έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον Τζόνστον, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου, του ζήτησε να παραιτηθεί από τη θέση που κατείχε στο διαστημικό πρόγραμμα. Ο λόγος ήταν ότι επικρινόταν η ΝΑΣΑ.
Ο Τζόνστον αρνήθηκε να παραιτηθεί και δήλωσε πως προστατεύεται από το νόμο για την ελευθερία του λόγου. Παρόλα αυτά ο Φερράρι τον έβγαλε, αυτήν την εβδομάδα, από το διαστημικό πρόγραμμα της ΝΑΣΑ, δίχως να δικαιολογήσει την απόφασή του αυτή.
Πάντως, οι χαμηλής ανάλυσης φωτογραφίες που περιέχονται στο αναφερόμενο βιβλίο απεικονίζουν καταστραμμένα κτίρια με τεράστιους θόλους κατασκευασμένα από ύαλο καθώς λίθινοι πύργοι που φαίνονται να ‘κάθονται’ στον αέρα.

«Δεν έχω τίποτε πια να χάσω. Είμαι σε διένεξη με τη ΝΑΣΑ και βρίσκομαι εν θερμώ» είπε ο Κεν Τζόνστον.
Η ΝΑΣΑ πιστεύει πως ο αρχαίος πολιτισμός που βρέθηκε στη Σελήνη δεν είναι σοβαρός.
Πάντως οι συγγραφείς του βιβλίου υποστηρίζουν πως ο Πρόεδρος Τζον Φ. Κέννεντυ, που προώθησε τη διαστημική προσέγγιση με τη Σοβιετική Ένωση σκόπευε, πραγματικά, να μοιραστεί τις εξωγήινες τεχνολογίες με τη Μόσχα.
Μάλιστα σε μια ομιλία του στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το Σεπτέμβριο του 1963, ο Κέννεντυ έκανε μια πρόταση στην ΕΣΣΔ να οργανώσουν κοινή αποστολή στο φεγγάρι.
Ο Ρίτσαρντ Χώγκλαντ δήλωσε ότι το ενδιαφέρον, τελευταία, της Ουάσιγκτον για την εξερεύνηση του Φεγγαριού, είναι βασισμένο στα σεληνιακά συμπεράσματα που αξιολογούνται εδώ και σαράντα χρόνια.
Εξάλλου, η Ρωσία, η Κίνα, η Ιαπωνία, ακόμη και η Ινδία έχουν δηλώσει δημόσια τα σχέδιά τους να εργαστούν για την εξερεύνηση της Σελήνης.
Αυτός είναι και ο λόγος της βιασύνης των ΗΠΑ, όπως ανέφερε ο Χώγκλαντ, να είναι οι πρώτοι που θα αξιολογήσουν τις αρχαιότητες της Σελήνης.

ΣΕΛΉΝΗ – ΝΈΑ ΕΥΡΉΜΑΤΑ: Ο ΠΛΑΝΉΤΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΎ!

Αποκρύψεις NASA για ευρήματα στην Σελήνη!!!

NASA’S MINI-SAR INSTRUMENT, WHICH FLEW ABOARD INDIA’S CHANDRAYAAN-1 SPACECRAFT, FOUND MORE THAN 40 SMALL CRATERS WITH WATER ICE (IMAGE: NASA)

Υπάρχει πολύ περισσότερο νερό στη Σελήνη απ’ ό,τι μέχρι τώρα θεωρούσαν οι επιστήμονες, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας που διαπιστώνει μάλιστα ότι πιθανόν μεγαλύτερες ποσότητες να βρίσκονται βαθιά κάτω από την επιφάνειά της.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι υπάρχει 100 φορές περισσότερο νερό στα ορυκτά της Σελήνης απ’ ό,τι μέχρι τώρα θεωρούσαμε.
Η νέα μελέτη εξέτασε δείγματα σεληνιακών πετρωμάτων που έφεραν στη Γη οι αποστολές Apollo πριν από περίπου 40 χρόνια. Τα πετρώματα αυτά είναι πολύ πιο διαδεδομένα στο εσωτερικό της Σελήνης και φέρουν στοιχεία που παραπέμπουν στο νερό. Ωστόσο απαιτήθηκαν πάρα πολλά χρόνια για να έλθουν στο φως τα στοιχεία αυτά επειδή «οι συγκεντρώσεις νερού είναι πολύ μικρές και κατά συνέπεια, ήταν σχεδόν αδύνατο να ανιχνευθούν μέχρι πολύ πρόσφατα», όπως επισήμανε ο Μπράντλεϊ Τζόλιφ, του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις, μέλος της ερευνητικής ομάδας.
Τώρα λοιπόν οι επιστήμονες θεωρούν ότι το νερό αυτό πιθανόν να παραμένει εγκλωβισμένο από το σχηματισμό της Σελήνης πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Οπως εξήγησαν οι ερευνητές, θεωρείται πιθανόν η Σελήνη να σχηματίστηκε όταν ένα ουράνιο σώμα στο μέγεθος του Αρη συγκρούστηκε με τον νεαρό πλανήτη Γη πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια.
Τα αποτελέσματα της νέας έρευνας δημοσιεύτηκαν στα Πρακτικά της Αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών.

NASA first discovered signs of water in 2009, but they were soon dismissed (Image: NASA)

«Για περισσότερα από 40 χρόνια πιστεύαμε ότι η Σελήνη ήταν στεγνή», δήλωσε ο Φράνσις ΜακΚάμπιν του Ινστιτούτου Κάρνετζι της Ουάσιγκτον, επικεφαλής της μελέτης. «Διαπιστώσαμε ότι το ελάχιστο περιεχόμενο νερό κυμαίνεται από 64 μέρη ανά δισεκατομμύριο έως 5 μέρη ανά εκατομμύριο -τουλάχιστον δύο τάξεις μεγέθους περισσότερο σε σχέση με προηγούμενες έρευνες», ανέφερε.

Κ. ΤΖΑΒΑΡΑ (Πηγές: Reuters, BBC)
Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: