Κατασκοπευτικό θρίλερ στην Κύπρο – Συνελήφθη Τουρκοκύπριος στα κατεχόμενα με φωτογραφίες πριν τις παραδώσει σε Ελληνοκύπριους
Κατασκοπευτικό θρίλερ στην Κύπρο – Συνελήφθη Τουρκοκύπριος στα κατεχόμενα με φωτογραφίες πριν τις παραδώσει σε Ελληνοκύπριους

Τουρκοκύπριος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση στην κατεχόμενη Αμμόχωστο με την κατηγορία ότι φωτογράφιζε με την φωτογραφική του μηχανή στρατιωτική μονάδα, σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα «Κίπρις».
Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμα ότι ο Τ/κ «παραδέχτηκε», όπως ισχυρίστηκε ο ανακριτής της υπόθεσης στο «δικαστήριο», ότι θα παρέδιδε τις φωτογραφίες σε Ελληνοκύπριο.
Όπως αναφέρεται, η μονάδα βρίσκεται στην εντός των τειχών παλιά πόλη της Αμμοχώστου, κοντά στο λιμάνι της πόλης.

Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν στο «δικαστήριο», τα οποία προβάλλει η εφημερίδα, ο ύποπτος για κατασκοπεία συνελήφθη με την κατηγορία ότι στις 28 Αυγούστου η ώρα 11:00 το πρωί σκαρφάλωσε στο τείχος και φωτογράφιζε με την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή του τις κινήσεις στρατιωτικής μονάδας που βρίσκεται εντός των τειχών της παλιάς πόλης, κοντά στο λιμάνι.
Ο ανακριτής της υπόθεσης είπε στο «δικαστήριο» ότι η «αστυνομία» έχει επεξεργαστεί τα δεδομένα στην φωτογραφική μηχανή και ο ύποπτος είχε φωτογραφίσει στρατιωτικά οχήματα, κινήσεις του προσωπικού και της στρατιωτικής μονάδας.
Κατά την ανάκρισή του, σύμφωνα πάντα με τον ανακριτή της υπόθεσης, ο ύποπτος είπε ότι τις φωτογραφίες θα τις παρέδιδε σε ένα Ελληνοκύπριο, λέγοντας ότι έχει και αριθμό τηλεφώνου της «ε/κ πλευράς», κατά την έκφρασή του.
Ο «αστυνομικός» είπε ακόμα ότι το τηλέφωνο του υπόπτου εστάλη για επιστημονική έρευνα για να εντοπιστούν μηνύματα και άλλα στοιχεία ενώ έρευνα έχει γίνει και στα σπίτια που διατηρεί ο ύποπτος στα κατεχόμενα χωριά Άγιο Σέργιο και Έγκωμη, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Το «δικαστήριο» αποφάσισε τη διήμερη κράτηση του υπόπτου.
Δημοσίευμα και από Χουριέτ
Το θέμα της σύλληψης Τουρκοκύπριου στα κατεχόμενα, που κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ των Ελληνοκυπρίων, προβάλλει η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», σημειώνοντας ότι η «αστυνομία» τον παρακολουθούσε.
Όπως αναφέρεται, συνελήφθη από την «αστυνομία» Τουρκοκύπριος ενώ φωτογράφιζε στρατιώτες και τη μονάδα τους στο λιμάνι της Αμμοχώστου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τ/κ «παραδέχτηκε ότι θα παρέδιδε τις φωτογραφίες σε Ε/κ πολίτη».
Η Χουριέτ γράφει ότι η ‘αστυνομία’ αντιλήφθηκε ότι ο Τ/κ συνεργαζόταν με Ε/κ και άρχισε να τον παρακολουθεί καταγράφοντας τις συναντήσεις και συνομιλίες που είχε με Ε/κ. Τον παρακολούθησαν όταν πήγε στα τείχη της Αμμοχώστου, ανέβηκε και από εκεί άρχισε με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή να φωτογραφίζει τους στρατιώτες και τη μονάδα. Η ‘αστυνομία’ ξεκίνησε αμέσως επιχείρηση και τον ‘συνέλαβε’. Σε έρευνα που έγινε στη φωτογραφική μηχανή του βρέθηκαν οι φωτογραφίες των στρατιωτών και της μονάδας του.
Στην πρώτη του κατάθεση στην ‘αστυνομία’ ο Μπεσίμογλου παραδέχτηκε ότι τράβηξε τις φωτογραφίες για να τις παραδώσει σε Ε/κ του οποίου το όνομα δεν αποκάλυψε. Στην κατοχή του βρέθηκε και κάρτα SIM της Κυπριακής Δημοκρατίας στο οποίο ήταν καταχωρημένος ο αριθμός ενός Ε/Κ με τον οποίο συνομιλούσε συνέχεια. Ο Μπερμπέρογλου τέθηκε υπό κράτηση με την κατηγορία της κατασκοπείας και στο σπίτι του μετά από έρευνα βρέθηκαν ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και υπολογιστές. Η ‘αστυνομία’ τα κατάσχεσε και ξεκίνησε έρευνα για το περιεχόμενό τους.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: