Ναυτική βάση στα Κατεχόμενα «ονειρεύεται» η Τουρκία
Ναυτική βάση στα Κατεχόμενα «ονειρεύεται» η Τουρκία

Ναυτική βάση στα Κατεχόμενα θέλει να χτίσει η Τουρκία, με το βλέμμα, φυσικά, στην ανατολική Μεσόγειο. Και δεν είναι μόνο αυτά τα σχέδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν…

Την επιθυμία για να φτιάξει η Τουρκία ναυτική βάση στην Κύπρο αποκαλύπτει δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ. «Επειγόντως μεγάλη ναυτική βάση στο Νησί (Κύπρος)» είναι ο χαρακτηριστικός πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας.

Ναυτική βάση στα Κατεχόμενα «ονειρεύεται» η Τουρκία
Ήδη, όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό έχει καταθέσει το σχετικό αίτημα στο υπουργείο Εξωτερικών και ζητά να ξεκινήσουν έργα, προκειμένου τα πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού να ελλιμενίζονται σε βάση που θα κτιστεί σε «κατάλληλο μέρος».
«Βρετανία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Δανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Γερμανία και Ελλάδα έχουν ήδη στείλει τα πλοία τους στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το πρόσχημα του πολέμου στη Συρία. Η Τουρκία χρειάζεται επειγόντως ναυτική βάση στην περιοχή» αναφέρει η εφημερίδα. Σημειώνεται ότι η Τουρκία έχει τέτοιες βάσεις στα εδάφη της…
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμα ότι «πρέπει να μεγαλώσει και το υφιστάμενο αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας στο Νησί».
Η εφημερίδα κάνει ακόμα λόγο για «απειλές ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια της Τουρκίας στην περιοχή» όπου υπάρχουν και οι Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες, επικαλούμενη και τις «μονομερείς ενέργειες» της Λευκωσίας στα ενεργειακά με τις γεωτρήσεις στις δικές της ΑΟΖ.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: