Τα εκπληκτικά μυστήρια του Παρθενώνα
Τα εκπληκτικά μυστήρια του Παρθενώνα

Ο Παρθενώνας κατασκευάστηκε μεταξύ 447 – 438 π.χ. από πεντελικό μάρμαρο . Κάθε του κίονας ζυγίζει περίπου 100 τόνους , ωστόσο πολύ συχνά παραβλέπουμε το γεγονός της απίστευτης μεταφοράς του , από ένα σημείο που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα μακριά…
Ο χρυσός αριθμός φ δεσπόζει επιβλητικά σε κάθε του αναλογία , εφόσον ολόκληρο το οικοδόμημα αποτελείται στην πραγματικότητα από ανεπαίσθητες καμπύλες και όχι από ευθείες γραμμές όπως νομίζουμε… Αν λοιπόν τραβήξουμε νοητές ευθείες απ’ τα άκρα του, ο υποτιθέμενος όγκος που σχηματίζεται, είναι ίσος με αυτόν της πυραμίδας της Γκίζας !


Σε διάφορα σημεία του ιερού βράχου της Ακρόπολης , υπάρχουν σκαλοπάτια που οδηγούν στο πουθενά…. και σφραγισμένες είσοδοι στοών , οι οποίες λέγεται ότι καταλήγουν σε τεράστιους υπόγειους θαλάμους κάτω από τον Παρθενώνα , ενώ μερικές από τις στοές οδηγούν πολύ μακριά όπως τη σπηλιά του Νταβέλη στην Πεντέλη , το Λυκαβηττό κ.λπ.

Τα εκπληκτικά μυστήρια του Παρθενώνα
Είναι επίσης γνωστό το ισοσκελές τρίγωνο που σχηματίζει ο ναός της θεάς Αθηνάς με το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο , και το ναό της Αφαίας στην Αίγινα…… αλλά ας μην επεκταθούμε στους τριγωνισμούς του Ελλαδικού χώρου γιατί θα εκπλαγούμε πολύ !

Ερευνητές πιστεύουν πως ο Παρθενώνας αποτελεί πραγματικά έναν γιγαντιαίο
πυκνωτή – κεραία , καθώς εκπέμπει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία σε άγνωστο ύψος , με αποτέλεσμα να έχει δικαίως αποκτήσει την ονομασία άορνος πέτρα , εφόσον από πάνω του δεν πετούν ποτέ πουλιά αλλά ούτε και αεροπλάνα….. Λέγεται ότι οι περίφημες γραμμές Lay που διασχίζουν ενεργειακά τον πλανήτη μας , συναντώνται στον Παρθενώνα , καθιστώντας τον ως ένα σπουδαιότατο παγκόσμιο ενεργειακό κόμβο! Μέσω των γραμμών αυτών συνδέεται ενεργειακά πάντα , με υψίστης σημασίας μνημεία του υπόλοιπου κόσμου , όπως το Τέμενος του Ομάρ ( Τρίτος Ναός του Σολομώντα ) , το Stonehenge , και άλλα….

Τα εκπληκτικά μυστήρια του Παρθενώνα

Αν και αμφισβητείται το γεγονός , πολλοί πλέον πιστεύουν πως η ζωοφόρος του Παρθενώνα απεικονίζει τη θυσία της κόρης του Ερεχθέως , και όχι όπως μέχρι και σήμερα πιστεύαμε την πομπή των Παναθηναίων .
Αν επίσης δεχτούμε ότι η νοητές προεκτάσεις των κιόνων του Παρθενώνα τέμνονται σε ένα ύψος 1852 μέτρων σχηματίζοντας πυραμίδα , και ότι ισαπέχει από την Πνύκα , το Θησείο , το κέντρο του Ολύμπιου Διός, το μνημείο του Φιλοπάππου , και τρία ακόμα σημεία μεγάλου ενδιαφέροντος… σχηματίζοντας ένα ενεργειακό κανονικό οκτάγωνο , τότε τα πράγματα περιπλέκουν….
Σε τελική ανάλυση να πούμε , πώς ενδεχομένως τα όσα νομίζουμε πως ξέρουμε για το θαυμάσιο αυτό μνημείο του πολιτισμού μας , να ωχριούν μπροστά σε εκείνα που περιμένουν να ανακαλυφθούν….

Αλέξανδρος Δαΐδης

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: