ΕΚΤΑΚΤΟ: Πλοίο της τουρκικής Ακτοφυλακής προσπάθησε πάλι να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού
ΕΚΤΑΚΤΟ: Πλοίο της τουρκικής Ακτοφυλακής προσπάθησε πάλι να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού

Νέο περιστατικό απόπειρας εμβολισμού σκάφους του Λιμενικού από πλοίο της τουρκικής Ακτοφυλακής είχαμε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Μ. Τετάρτης, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη εντοπισμός και μεταφορά μεταναστών και προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάσπαργος.

Το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής που βρισκόταν στο σημείο, χωρίς να αποτρέψει νωρίτερα την είσοδο της λέμβου στην οποία επέβαιναν 40 περίπου άτομα στην ελληνική πλευρά, πέρασε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και ξεκίνησε να κινείται απειλητικά εναντίον του περιπολικού σκάφους του Λιμεναρχείου 611 που επίσης βρίσκονταν στην περιοχή.
Για αρκετή ώρα το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής βρισκόταν στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα και υποστηρίζοντας πως το ελληνικό σκάφος βρισκόταν σε τουρκικά ύδατα προσπάθησε να το εμβολίσει!
Tο σκάφος ΛΣ 611 τη στιγμή της επιστροφής του από το περιστατικό στο λιμάνι της Χίου.
Παρά την επιθετική ενέργεια της τουρκικής Ακτοφυλακής, οι λιμενικοί της Χίου αφενός κατάφεραν να αποτρέψουν ένα θερμό επεισόδιο και κατάφεραν να περισυλλέξουν ασφαλώς όσα άτομα επέβαιναν στη λέμβο και να τα μεταφέρουν λίγη ώρα αργότερα στο λιμάνι της Χίου.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό εμβολισμού καθώς το ίδιο είχε συμβεί και με το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης “Γαύδος” ΛΣ090 στα Ίμια στα μέσα Φεβρουαρίου
Τότε μάλιστα η τουρκική “μίνι” κορβέτα Umut είχε κτυπήσει το σκάφος του Λιμενικού τομ οποίο και υπέστη ζημιές αλλά απέφυγε την βύθισή του λόγω των χειρισμών του κυβερνήτη του.
ΠΗΓΗ PRONEWS

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: