ΟΠΩΣ ΠΡΩΤΟΙ ΣΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ : Έλληνες στρατιωτικοί: Προς αναβολή η δίκη .ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΝΕΔΡΑΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ
ΟΠΩΣ ΠΡΩΤΟΙ ΣΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ : Έλληνες στρατιωτικοί: Προς αναβολή η δίκη .ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΝΕΔΡΑΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ
Καθυστερήσεις στη δίκη για την τύχη του λοχία και του ανθυπολοχαγού που αιχμαλωτίστηκαν στον Έβρο – Πληροφορίες για αναβολή και προσφυγή των δικηγόρων κατά της προφυλάκισής τους – Είδαν τα παιδιά τους μετά από πέντε ημέρες οι γονείς του λοχία και του ανθυπολοχαγού – Οι Έλληνες στρατιωτικοί φαίνεται ότι έπεσαν σε ενέδρα των Τούρκων που έμοιαζαν να τους περιμένουν – Η τουρκική άσκηση που είχε προηγηθεί στην περιοχή και το απόρρητο σήμα του ελληνικού πενταγώνου μετά το περιστατικό
Οι Έλληνες στρατιωτικοί τελικά δεν θα περάσουν σήμερα από δίκη στην Αδριανούπολη και όλα φαίνεται πως είναι ανοιχτά, καθώς τα στοιχεία περιγράφουν μια περίεργη συμπεριφορά των Τούρκων που μοιάζουν να έστησαν ενέδρα στο ελληνικό περίπολο. Ήδη μια άσκηση που διεξήγαγε η Τουρκία στην περιοχή εντείνει τις υποψίες και με απόρρητο σήμα οι ελληνικές δυνάμεις είναι σε επιφυλακή.

Η δίκη των δυο στρατιωτικών

Λίγο μετά τις επτά οι γονείς των δυο στρατιωτικών πέρασαν στην Τουρκία. Μπόρεσαν κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου να δουν μετά από 5 ημέρες τα παιδιά τους.
ΟΠΩΣ ΠΡΩΤΟΙ ΣΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ : Έλληνες στρατιωτικοί: Προς αναβολή η δίκη .ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΝΕΔΡΑΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα στα κινητά που είχαν πάνω τους ο αξιωματικός και ο υπαξιωματικός του Ελληνικού Στρατού έχει ολοκληρωθεί και τα στοιχεία αυτά θα ληφθούν υπόψη από το δικαστήρι.
Οι πληροφορίες από τους δυο Τούρκους δικηγόρους που όρισε του ελληνικό προξενείο αλλά και από τη μεταφράστρια λένε ότι είναι καλά στην υγεία τους και πως η συμπεριφορά των Τούρκων απέναντί τους είναι σωστή.
Ωστόσο φαίνεται ότι οι Τούρκοι για κάποιον λόγο ακολουθούν τακτική καθυστερήσεων με στόχο να εκμεταλλευτούν την κατάσταση στο έπακρο.
Όλα δείχνουν ότι σήμερα δεν θα γίνει εκδίκαση της υπόθεσης. Οι συνήγοροι των δυο Ελλήνων στρατιωτικών θα καταθέσουν προσφυγή εναντίον της κράτησής τους.

Η άσκηση πριν το περιστατικό

Μερικές ημέρες πριν το περιστατικό της Πέμπτης υπήρξε στην περιοχή, σε επίπεδο τοπικής μονάδας, άσκηση του τουρκικού στρατού. Είναι μια άσκηση που δεν συμβαίνει συχνά. Η μονάδα κινητοποιείται συνήθως σε διακλαδικές ασκήσεις και όχι σε τοπικό επίπεδο. Τώρα και μετά το περιστατικό αυτή η άσκηση μοιάζει περίεργη, ίσως για την προετοιμασία όσων ακολούθησαν.

Γιατί μοιάζει με ενέδρα

Το περιστατικό έγινε σε ένα σημείο όπου το περίπολο, τόσο το ελληνικό, όσο και το τουρκικό διανύουν μια απόσταση μόλις 480 μέτρων. Ένα σημείο κατάφυτο, ένα άλσος το οποίο είναι τεχνητό και οριοθετεί τα σύνορα των δύο πλευρών. Σημεία αναφοράς ουσιαστικά δεν υπάρχουν και εύκολα μπορεί κάποιος να κάνει λάθος.
Για να μην υπάρχουν εμπλοκές οι δύο πλευρές είναι σε συνεννόηση. Μάλιστα οι ώρες των περιπόλων είναι διαφορετικές ώστε να μην υπάρχουν “επαφές”.
ΟΠΩΣ ΠΡΩΤΟΙ ΣΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ : Έλληνες στρατιωτικοί: Προς αναβολή η δίκη .ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΝΕΔΡΑΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ
Ο λοχίας και ο Ανθυπολοχαγός έκαναν μια περιπολία που θα διαρκούσε περίπου ένα τέταρτο σε μια περιοχή την οποία, τουλάχιστον ο λοχίας, γνώριζε πολύ καλά.
Άσχετα από το γεγονός ότι ίσως πέρασαν για μερικά μέτρα σε τουρκικό έδαφος, λέγεται ότι οι Τούρκοι έμοιαζαν να περιμένουν αυτό το λάθος. Είχαν δηλαδή στήσει ενέδρα με σκοπό να αιχμαλωτίσουν το ελληνικό περίπολο.
Αυτό φάνηκε από τη μετέπειτα αντίδραση. Το ζήτημα δεν λύθηκε ως συνήθως σε επίπεδο διοικητών των μονάδων. Αντίθετα οι Τούρκοι φάνηκαν “τυπολάτρες” με αποτέλεσμα να ακολουθήσει σύλληψη και να οδηγηθούν οι δυο στρατιωτικοί στην Αδριανούπολη.

Το απόρρητο σήμα από το Πεντάγωνο

Το περιστατικό, όπως είναι φυσικό προκάλεσε συναγερμό στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Δόθηκε άμεσα εντολή για αυξημένη επαγρύπνηση στις μονάδες τόσο στον Έβρο όσο όμως και στα νησιά σε όλο το μήκος των συνόρων, αλλά και στις μονάδες ναυτικού και λιμενικού. Η Άγκυρα μοιάζει να επιχειρεί δημιουργία έντασης με όλα τα μέσα. Μετά το διπλό περιστατικό στα Ίμια με το σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού και ύστερα με τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού έρχεται η αιχμαλωσία των δυο στρατιωτικών στα χερσαία σύνορα.
Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

1 thought on “ΟΠΩΣ ΠΡΩΤΟΙ ΣΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ : Έλληνες στρατιωτικοί: Προς αναβολή η δίκη .ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΝΕΔΡΑΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ

  1. Καλημερα και καλη εβδομάδα.
    Παλι συγχαρητήρια για τα άρθρα σας.Ειναι λογικη η γραφη σας και η σκέψη σας.
    Εν τούτοις θα ήθελα να αναφερω την αποψη μου, που πολύ πιστεύω ειναι συμβατή με την δικια σάς. Δεν πιστεύω πως το κίνητρο της Τουρκίας ειναι η ανταλλαγή των δικων μας με τούς πραξικοπηματιες. Εαν ηταν αυτο θα το πρατανε πιο νωρις. Πιστεύω πως ο Τούρκος Προεδρος θα ήθελε να δείξει την αξιοκρατία, και οτι ειναι ενα ειρηνικο κράτος. Όλοι ξέρουμε ποσο αντιδημοκρατικα λειτουργεί ο Ερντογαν, και ο κλοιός εχει σφίξει εις βάρος του. Αυτο το σκηνικο ειναι το καλύτερο να αποδείξει τη δημοκρατικη και ειρηνική του συμπεριφορά, απελασοντας τους Ελληνες στρατιωτικους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: