Βουλή: “Πράσινο φως” για προμήθεια με leasing 7 UAVs από το Ισραήλ
Βουλή: "Πράσινο φως" για προμήθεια με leasing 7 UAVs από το Ισραήλ

“Πράσινο φως” για την προμήθεια με leasing UAVs από το Ισραήλ άναψε η Βουλή. Συγκεκριμένα κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας, η Επιτροπή Εξοπλισμών ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία, την συμφωνία του υπουργείου Άμυνας με το Ισραήλ για την τριετή χρονομίσθωση  επτά μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Σύμφωνα με πηγές που παρακολούθησαν την συνεδρίαση, ο υπουργός, Αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας, απαντώντας στα ερωτήματα τνω μελών της Επιτροπής Εξοπλισμών τους βουλευτές, ανέφερε ότι το κόστος θα ανέλθει στα 16,5 εκατ. ευρώ τον πρώτο χρόνο και 9,5 εκατ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια.
Επιπρόσθετα υπογράμμισε ότι το σχέδιο προβλέπει την αγορά συνολικά έως και 20 UAVs, με την ίδια μέθοδο, με την καταρχήν χρονομίσθωή τους για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, εξηγώντας τους λόγους για την επιλογή των ισραηλινών UAVs, ήταν κάθετος αναφορικά με την ταύτιση του τύπου των αεροσκαφών με τις ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας και της χώρας. Διευκρίνισε μάλιστα ότι στην τιμή περιλαμβάνεται και το σκέλος της εκπαίδευσης.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: