Εξαφανίστηκε από τη Γη το ανατολικό κούγκαρ
Εξαφανίστηκε από τη Γη το ανατολικό κούγκαρ

Το ανατολικό κούγκαρ (eastern cougar) εξαφανίστηκε και επισήμως!!!Το μεγάλο αιλουροειδές ζούσε σε 21 πολιτείες της Αμερικής και πλέον κηρύσσεται οριστικά ως εξαφανισμένο είδος από τον οργανισμό Endangered Species Act που καταγράφει τα απειλούμενα είδη ζώων. Κατά συνέπεια, το είδος πλέον διαγράφεται από τις λίστες των υπό εξαφάνιση ζώων και δεν θεωρείται προστατευόμενο.
Τα υπόλοιπα υποείδη κούγκαρ, συνεχίζουν να περιλαμβάνονται στα απειλούμενα είδη.
Αναλυτικότερα, η Υπηρεσία Άγριας Ζωής ερεύνησε από το 2011, 21 αμερικανικές πολιτείες και καναδικές επαρχίες, καθώς και αναφορές ακόμα και από το 1900, και ανακάλυψε ότι οι
περιστασιακές θεάσεις στην ανατολική Αμερική αφορούν πάνθηρες της Φλόριντα ή πούμα του δυτικού είδους, που περιπλανήθηκαν ανατολικά, ή ελευθερώθηκαν από αιχμαλωσία.
Τα ανατολικά πούμα ανακηρύχθηκαν απειλούμενα το 1973, αν και η τελευταία επιβεβαιωμένη θέαση ήταν όταν ένα πούμα σκοτώθηκε από ένα κυνηγό το 1938 στην πολιτεία του Μέιν. Τα περισσότερα πούμα εξαφανίστηκαν το 19ο αιώνα, όταν οι Ευρωπαίοι άποικοι τα κυνήγησαν για την προστασία των κοινοτήτων και των ζώων τους.
Σημειώνεται πως τα κούγκαρ, ή αλλιώς πούμα, ζουν σε όλη την Αμερική, τον δυτικό Καναδά και στα βόρεια της Παταγονίας.
Κάποτε ήταν από τα πιο διαδεδομένα χερσαία θηλαστικά στο δυτικό ημισφαίριο, ωστόσο σήμερα έχουν εξολοθρευθεί κατά τα δύο τρίτα του πληθυσμού τους.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: