Λευκωσία: Αν ο Ακιντζί και η Τουρκία θέλουν λύση ας εγκαταλείψουν θέσεις που δεν ταιριάζουν σε κράτος μέλος της ΕΕ
Λευκωσία: Αν ο Ακιντζί και η Τουρκία θέλουν λύση ας εγκαταλείψουν θέσεις που δεν ταιριάζουν σε κράτος μέλος της ΕΕ

Αν η Τουρκία και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί πραγματικά επιθυμούν την επίλυση του Κυπριακού, να ανταποκριθούν στη δημόσια πρόσκληση/πρόκληση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και να εγκαταλείψουν θέσεις και προσεγγίσεις που δεν συνάδουν με την ιδιότητα ενός κράτους μέλους της ΕΕ, τονίζει η Λευκωσία.

Σε γραπτή δήλωσή του για αναφορές του κ. Ακιντζί, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σημειώνει ότι είναι εμφανής η ανάγκη που αισθάνεται ο κ. Ακιντζί, ακριβώς λόγω των ευθυνών της τουρκικής πλευράς για το αδιέξοδο στο Κραν Μοντανά, να προβαίνει σε καθημερινές δηλώσεις επιχειρώντας να αποδώσει ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά.
Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός, το οποίο έχει επιβεβαιώσει με δημόσιες δηλώσεις του τόσο ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου όσο και ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Οζτίλ Ναμί, «ότι το αρνητικό αποτέλεσμα στο Κραν Μοντανά ήταν προϊόν της τουρκικής εμμονής για ύπαρξη εγγυητικών και παρεμβατικών δικαιωμάτων της Τουρκίας στην Κύπρο, καθώς επίσης για μόνιμη παρουσία του τουρκικού στρατού στο νησί».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: