Πανωλεθρία των Τούρκων σε ενέδρα του ΡΚΚ – Οι Κούρδοι κατέστρεψαν 3 UH-60 Black Hawk και σκότωσαν δέκα Τούρκους καταδρομείς
Πανωλεθρία των Τούρκων σε ενέδρα του ΡΚΚ - Οι Κούρδοι κατέστρεψαν 3 UH-60 Black Hawk και σκότωσαν δέκα Τούρκους καταδρομείς
Οι δυνάμεις του ΡΚΚ (περί τους 100 άνδρες) επιτέθηκαν σε ζώνη προσγείωσης στον λόφο Neval στην επαρχία Ertuş και στην πόλη Çukurca  και πέτυχαν την πλήρη καταστροφή τριών ελικοπτέρων εφόδου Sikorsky UH-60 Black Hawk σκοτώνοντας επίσης δέκα Τούρκους στρατιώτες αλλά προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε άλλα δύο ελικόπτερα του ιδίου τύπου πριν διαφύγουν..
 
Είναι το δεύτερο αιματηρό χτύπημα των Κούρδων του ΡΚΚ στην ίδια ακριβώς περιοχή μετά το περασμένο Σαββατοκύριακο όταν οι τουρκικές δυνάμεις έχασαν 23 στρατιώτες ενώ άλλοι 28 τραυματίστηκαν σε διάφορες περιοχές της Ν.Α. Τουρκίας από τις σφοδρότατες συγκρούσεις που έγιναν, ακόμη και μάχες σώμα με σώμα σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του τουρκικού γενικού Επιτελείου! 
 
Η επιχείρηση των Τούρκων εξελίχθηκε σε πανωλεθρία όταν στις 17:00 – 17:30 χθες τα πέντε ελικόπτερα προσγειώθηκαν στον λόφο Neval για να αποβιβάσουν Τούρκους καταδρομείς στην προσπάθεια περικύκλωσης των Κούρδων σε μια αποστολή «σφύρας και άκμονος» κατά τα διδαχθέντα πρότυπα απο τις επιχειρήσεις του αμερικανικού Στρατού στο Βιετνάμ όταν χρησιμοποιούνταν μονάδες «ενάεριου ιππικού» κατά κόρον για να παγιδευθούν σχηματισμοί των Βιετ Κονγκ πριν προλάβουν να εξαφανιστούν στην αχανή ζούγκλα.
 
Οι Κούρδοι όμως είχαν στήσει μια απολύτως πετυχημένη ενέδρα και με ομοβροντία όλμων κατέστρεψαν τα τρία ελικόπτερα σκοτώνοντας δέκα Τούρκους καταδρομείς.
 
Δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των πληγωμένων στρατιωτών και είναι πολύ πιθανό να ανέβει ο αριθμός των νεκρών.
 
Είναι η πρώτη φορά που ο τουρκικός Στρατός υπέστη τέτοια πανωλεθρία από τους Κούρδους σε σημαντικό στρατιωτικό υλικό πέραν των έμψυχων απωλειών.
 
Σημειώνεται ότι μόλις χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός Γιλντιρίμ είχε επισκεφτεί τα στρατεύματα στην Çukurca προς εμψύχωση ηθικού πριν την έναρξη της μεγάλης επιχειρήσεως καθώς οι απώλειες τους Σαββατοκύριακου είχαν προκαλέσει αρνητικό αντίκτυπο.
 
Είναι προφανές ότι η εκδίωξη χιλιάδων έμπειρων αξιωματικών από τις τουρκικές ΕΔ μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου έχει προκαλέσει σοβαρή κάμψη στην μαχητική ικανότητα τους.  
ΠΗΓΗ PRONEWS
Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: