Αυτό είναι το νέο χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ

Αυτό είναι το νέο χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ

Αλλαγμένο, αλλά με τα ίδια χρώματα είναι το νέο χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ που αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις 2 Μαΐου. Τα άλλα χαρτονομίσματα του ευρώ των 10, 20, 50, 100, 200 και 500 ευρώ θα τεθούν σε κυκλοφορία σταδιακά στη διάρκεια αρκετών ετών. Όταν όλα τα νέα χαρτονομίσματα θα έχουν κυκλοφορήσει, θα συνυπάρξουν για κάποιο καιρό με τα σημερινά, τα οποία κυκλοφόρησαν πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2002. Τα τωρινά χαρτονομίσματα θα αποσυρθούν με τρόπο σταδιακό.


Το νέο χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
•Το όνομα του νομίσματος σε λατινικούς χαρακτήρες (EURO), σε ελληνικούς χαρακτήρες (ΕΥΡΩ) και κυριλλικά στοιχεία (ΕΒΡΟ), λόγω της ένταξης της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2007.
•Ένας αναθεωρημένος χάρτης της Ευρώπης, ο οποίος περιλαμβάνει την Μάλτα και την Κύπρο
•Τα αρχικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε εννέα παραλλαγές που αντιστοιχούν στις ακόλουθες γλώσσες: ΒCE για γαλλικά, ιταλικά, πορτογαλικά, ισπανικά, ρουμανικά, ECB για τσέχικά, δανικά, ολλανδικά, αγγλικά, λετονικά, λιθουανικά, σλοβακικά, σλοβενικά, σουηδικά, ЕЦБ για τα βουλγαρικά, ΕΖΒ για τα γερμανικά, ΕΚΡ για εσθονικά και τα φινλανδικά, ΕΚΤ για τα ελληνικά, BCE για τα μαλτέζικα και ΕΒC για τα πολωνικά

ΠΗΓΗ : ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: