Μολυσμένο με καρκινογόνες ουσίες το σερβικό καλαμπόκι
Μολυσμένο με καρκινογόνες ουσίες το σερβικό καλαμπόκι   
 

Ακατάλληλο για τη διατροφή ανθρώπων και ζώων κρίθηκε το καλαμπόκι στη Σερβία, καθώς το 30% της φετινή σοδειάς βρέθηκε μολυσμένο με τοξικές ουσίες.

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Τροφίμων του Νόβισαντ ανακοίνωσε ότι σχεδόν στο 1/3 των δειγμάτων από όλη τη Σερβία που εξετάστηκαν εντοπίστηκε Αφλατοξίνη σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από τα επιτρεπόμενα.

Οι Αφλατοξίνες (aflatoxins) αποτελούν μια ομάδα από τις πιο τοξικές και καρκινογόνες ουσίες που βρίσκονται στη φύση. Παράγονται από μύκητες (μούχλα), που αναπτύσσονται κυρίως σε ξηρά φρούτα, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά, σιτηρά και σε τυριά, όταν υπάρξουν κατάλληλες συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας. Επίσης, μπορεί να εμφανισθούν στο γάλα ζώων που έχουν τραφεί με ζωοτροφές (καλαμπόκι κλπ.), στα οποία είχαν αναπτυχθεί μύκητες.
Το πρόβλημα με το σερβικό καλαμπόκι αποκαλύφθηκε πριν από μερικές ημέρες από ιδιωτική εταιρεία ανάλυσης τροφίμων. Ωστόσο, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον Τύπο, ήταν γνωστό από τον Οκτώβριο, όταν οι Ιταλοί επέστρεψαν ένα μεγάλο φορτίο καλαμποκιού από τη Σερβία διότι ήταν μολυσμένο με Αλφατοξίνες, αλλά οι αρχές το αποσιώπησαν.
Η εξήγηση που δίδεται είναι ότι τα υψηλά ποσοστά αυτής της τοξικής ουσίας στο καλαμπόκι είναι συνέπεια της μεγάλης ξηρασίας.

ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr
Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε. 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: