Αιφνιδιαστική ασκηση ταχείας αντίδρασης υπεράσπισης στρατηγικών υποδομών!

Αιφνιδιαστική ασκηση ταχείας αντίδρασης υπεράσπισης στρατηγικών υποδομών!

Με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ τις πρωινές ώρες της 17 Οκτωβρίου, στα πλαίσια άσκησης ¨Πυρπολητής 9¨, ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του Βορείου Τομέα με σκοπό την άμεση εξουδετέρωση εχθρικών ενόπλων τμημάτων ανορθόδοξου πολέμου εντός κατοικημένου τόπου. Η άσκηση διεξάγεται στην περιοχή Αξιούπολης, Πολυκάστρου, υπό τον έλεγχο της 1ης Στρατιάς.
Να σημειωθεί πως στην Αξιούπολη έχουν την έδρα τους και οι πύραυλοι ATACMS του ΕΣ των συστημάτων MLRS 

 

Πιο ειδικά η άσκηση προσομοίωνε διείσδυση ειδικών δυνάμεων του εχθρού σε περιοχές της χώρας με ευαίσθητες στρατηγικές υποδομές, αλλά και επιχειρήσεις σε αστικά περιβάλλοντα σε κάποια εκ των οποίων  ενδεχομένως το “τοπικό στοιχείο” να μην “διάκειται εχθρικά” στον αντίπαλο.
Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που η δύναμη ταχείας αντίδρασης πραγματοποιεί άσκηση εξουδετέρωσης εχθρού εντός αστικού περιβάλλοντος.
Αν και ασκήσεις προσομοίωσςης επιχειρήσεων εντός πόλεων πραγματοποιούνται σε τακτικό επίπεδο και σε επίπεδο μονάδας, εντούτοις η πραγματοποίηση άσκησης   «Πυρπολητής» με κύριο αντικείμενο τον ανορθόδοξο πόλεμο εντός κατοικημένης περιοχής και πλησίον στρατηγικών υποδομών σηματοδοτεί μια νέα τακτική του ΓΕΕΘΑ αναφορικά με εν δυνάμει κινδύνους που μπορούν να προκύψουν. 
ΠΗΓΗ : www.defencenet.gr 

Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε. 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: