Η Ρεπούση …έχει συνέχεια! Έλληνας ιστορικός αμφισβητεί ότι οι Τούρκοι έκαψαν τη Σμύρνη

Η Ρεπούση ...έχει συνέχεια! Έλληνας ιστορικός αμφισβητεί ότι οι Τούρκοι έκαψαν τη Σμύρνη

Μετά τον “συνωστισμό” στην προκυμαία της Σμύρνης στην κατά Ρεπούση ιστορία, έχουμε δεύτερο κρούσμα διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας. Σύμφωνα με ντοκιμαντέρ του δήμου Σμύρνης την φωτιά στη Σμύρνη δεν την έβαλαν οι Τούρκοι. Το σημαντικό όμως είναι ότι αυτή την άποψη την εκφράζει Έλληνας ιστορικός!

Σύμφωνα με τα tourkikanea.gr το 51 λεπτών ντοκιμαντέρ σφραγίζεται από την δήλωση του Έλληνα ιστορικού Στρατή Αναγνώστου “οι Έλληνες ιστορικοί πιστεύουν πως την φωτιά στην Σμύρνη την προκάλεσαν οι Τούρκοι. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα έγγραφο που να το αποδεικνύει”.


Το Αχμέτ Πρίστινα-μουσείο και αρχείο της πόλης του δήμου Σμύρνης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα γεγονότα της Σμύρνης παρουσίασε στην το ντοκιμαντέρ “Η Πυρκαγιά του 1922 στην Σμύρνη”.
Το σχετικό με την πυρκαγιά ντοκιμαντέρ που ετοιμαζόταν 2 χρόνια, έχει σκηνοθέτη τον Ταχσίν Ισμπιλέν.
Ο Έλληνας ιστορικός Στρατής Αναγνώστου μιλώντας στο ντοκιμαντέρ φέρεται να δήλωσε πως “η φωτιά άρχισε από την αρμενική και ελληνική συνοικία. Οι Έλληνες ιστορικοί αρχίζοντας με αυτήν την πληροφορία, πιστεύουν πως οι Τούρκοι προκάλεσαν την πυρκαγιά στη Σμύρνη. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα έγγραφο που να το αποδεικνύει”.

Ο ιστορικός καθηγητής Γεώργιος Μουτάφης δήλωσε : “Δεν μπορώ να κάνω οριστικό σχόλιο. Διότι διάβασα το θέμα από δευτερεύουσες πηγές. Όπως οι Χουσεπιάν, Χόρτον και οι άλλοι…Αλλά δεν πείστηκα. Διότι πίσω από αυτή την φιλολογία υπάρχουν μια σειρά από ιστορίες”.

ΠΗΓΗ : onalert.gr

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: