Ετοιμάζεται το πρώτο ταξίδι του Curiosity στον Άρη

Θα σταλεί 400 μέτρα από το σημείο όπου προσεδαφίστηκε στις 6 Αυγούστου

Το διαστημικό όχημα Curiosity (Περιέργεια) που η ΝΑΣΑ έστειλε στον Άρη, ετοιμάζεται για το πρώτο σύντομο κυκλικό ταξίδι του, σε μια περιοχή-στόχο, όπου το τρυπάνι του θα επιχειρήσει να συγκεντρώσει δείγματα πετρωμάτων, όπως ανέφερε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία, την Παρασκευή.Το έξι τροχών μικρό διαστημικό όχημα, θα σταλεί στην περιοχή Glenelg περίπου 400 μέτρα από το σημείο όπου προσεδαφίστηκε στις 6 Αυγούστου στον κρατήρα Gale.

«Η πρώτη γεώτρηση θα είναι μια τεράστια στιγμή στην ιστορία της εξερεύνησης του Άρη» δήλωσε ο Τζόν Γκρότζινγκερ του California Institute of Technology.

Η περιοχή-στόχος είναι ένα φυσικό γεωλογικό πολύ-επίπεδο τμήμα με βραχώδες υπόστρωμα, το οποίο είναι ελκυστικό κατά τους επιστήμονες, για την πρώτη επιχείρηση γεώτρησης.

Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας όλα τα επιστημονικά όργανα του Curiosity θα έχουν δοκιμαστεί σημειώνει η ΝΑΣΑ.

Για την αμερικανική διαστημική υπηρεσία η προσεδάφιση με επιτυχία του Curiosity στον Άρη, ήταν ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά της επιτεύγματα.

Η συγκεκριμένη αποστολή είναι η πιο ακριβή και τεχνικά προηγμένη που εστάλη από τη Γη προς τον αποκαλούμενο Κόκκινο Πλανήτη. 

ΠΗΓΗ :www.nasa.org ,www.newsbeast.gr
Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

1 thought on “Ετοιμάζεται το πρώτο ταξίδι του Curiosity στον Άρη

  1. Το επόμενο όχημα-αποστολή θα σταλεί στην …Ελλάδα, για την ανακάλυψη τυχόντων επιζώντων Ελλήνων, μετά τα ληφθέντα μέτρα των τόσων κι άλλων τόσων δις……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: