Σπάνιος ρινόκερος γεννήθηκε στη Σουμάτρα

Είναι είδος υπό εξαφάνιση – ο τέταρτος που γεννιέται μέσα σε 100 χρόνια

Όμοιος του έχει γεννηθεί ξανά μόνο τρεις φορές μέσα σε έναν αιώνα. Πρόκειται για έναν σπάνιο ρινόκερο της Σουμάτρας, ο οποίος είναι είδος υπό εξαφάνιση και γεννήθηκε μέσα στο ζωολογικό πάρκο Γουέι Κάμπας.

«Η Ρατού γέννησε ένα αρσενικό ρινόκερο τα ξημερώματα του Σαββάτου και οι δύο είναι καλά», δήλωσε ο Ουιντόντο Ραμόνο υπεύθυνος του καταφυγίου ρινόκερων στο πάρκο.

Μικρόσωμοι, τριχωτοί, με δύο κέρατα οι ρινόκεροι της Σουμάτρας είναι από τα είδη ζώων που απειλούνται περισσότερο με εξαφάνιση. Μόνο 200 ρινόκεροι ζουν αυτή τη στιγμή ελεύθεροι στη Σουμάτρα και τη Μαλαισία, αφού τα τελευταία είκοσι χρόνια ο πληθυσμός του μειώθηκε στο μισό.

Θύματα των λαθροκυνηγών, αλλά κυρίως της καταστροφής του φυσικού τους περιβάλλοντος οι ρινόκεροι της Σουμάτρας είναι ένα από τα σύμβολα της εκστρατείας κατά της αποψίλωσης στην Ινδονησία, όπου δύο εκατομμύρια εκτάρια δασικής έκτασης χάνονται κάθε χρόνο.

Η σημερινή γέννηση είναι η τέταρτη αυτού του σπάνιου είδους μέσα σε 100 χρόνια. Οι τρεις προηγούμενες ήταν σε ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι στις ΗΠΑ. 

ΠΗΓΗ : www.newsbeast.gr
 
Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: